:

Hur gör när man isolerar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör när man isolerar?
  2. Hur man isolerar hus?
  3. Vart ska man isolera?
  4. Vad isolerar man väggar med?
  5. Hur isolera en friggebod?
  6. Varför isolerar vi hus?
  7. Vad ska man isolera med?

Hur gör när man isolerar?

Man sätter därför två lager isolering. Bygg upp en ny regelstomme 45 mm ut från den befintliga väggen med cc-mått 600 mm. Dimensionen på reglarna bestäms av tjockleken på isoleringen. Ska du isolera med 45 mm + 95 mm använder du reglar med dimensionen 45 x 95 mm till din nya vägg.

Hur man isolerar hus?

Men det gäller också att prioritera VAR i huset man isolerar. Den bästa effekten får man om man isolerar vinden, den näst bästa om man isolerar golvet och därefter gäller det isolering av väggar, fönster och dörrar. Den mesta av värmen från ett hus försvinner ut genom taket eller grunden.

Vart ska man isolera?

I varmare länder bygger man och isolerar främst för att hålla solen och stark värme utanför huset, medan i vårt nordiska klimat isolerar man för att hålla värmen inomhus under våra kalla vintrar. Isoleringen har självklart även den omvända effekten att huset hålls svalare om sommaren.

Vad isolerar man väggar med?

Isolera yttervägg utifrån med ett lager isolering I vissa fall krävs det inte så tjock isolering på ytterväggen. Då kan du avstå från att regla upp och hoppa över det innersta lagret isolering. Isoleringen görs då endast med ISOVER Fasadskiva P 31. Även här måste isoleringen placeras tätt emot den gamla väggen.

Hur isolera en friggebod?

Effektivast blir isoleringen om du kan undvika köldbryggor. Regla upp med 45 x 45 mm eller 45 x 70 mm med 45 mm avstånd från väggarna. Stick in 45 mm isoleringsskivor bakom och fyll utrymmet mellan reglarna med isolering. Klä sedan med OSB-skiva och/eller gipsskiva.

Varför isolerar vi hus?

Isolering ger bättre inomhusklimat, och det finns mycket pengar att spara på värmeräkningen om ditt hus inte redan är ordentligt isolerat. Men om isoleringen görs felaktigt kan du riskera att huset skadas av t. ex. fukt och mögel.

Vad ska man isolera med?

Man kan isolera med lösull eller skivor av isolering. Om man använder lösull går det lätt att sprida ut isoleringen och det är lättare att få in isoleringen i vinklar och vrår vilket minskar risken för s.k köldbryggor. En del tillverkare har information om hur du själv kan tilläggsisolera ditt hus.