:

Vad ska jag göra om jag inte orkar mer?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska jag göra om jag inte orkar mer?
  2. Är den som inte orkar mer?
  3. Varför orkar jag inte?
  4. När orken inte räcker till?
  5. Hur ska jag orka?
  6. Vad ska man göra om man hatar sig själv?
  7. När man inte orkar bry sig längre?
  8. När man inte orkar vara social?
  9. När inget känns kul?
  10. Är jag en dålig mamma?

Vad ska jag göra om jag inte orkar mer?

Om du mår så dåligt att situationen känns outhärdlig eller om du har planer på att ta ditt liv ska du söka vård genast på en psykiatrisk akutmottagning eller ringa 112. Genom 112 kan du få kontakt med exempelvis ambulans, polis, räddningstjänst, giftinformationscentral eller jourhavande präst.

Är den som inte orkar mer?

Det viktiga är att man tar ansvar för hur man mår och tar hjälp och försöker hitta bra sätt för hur man ska vända det till det bättre. Att lära sig hur man själv funkar kan ta lång tid, ibland hela livet. Det viktiga är att man försöker och inte ger upp.

Varför orkar jag inte?

Du behöver oftast inte söka vård Du kan må dåligt mer eller mindre ofta, utan att det är något som du behöver söka vård för. Men om du mår mycket dåligt under en längre tid, och känner att du inte orkar mer kan du behöva hjälp för att må bättre.

När orken inte räcker till?

Jag kämpar och pushar mig själv för jag anser att det är nödvändigt för att jag ska klara mig. Dock kan jag känna själv att det skulle vara skönt att bara släppa taget och dras med dit vinden för mig. Mitt mål i livet är att må bra och för att uppnå detta känns det som att man måste kämpa en evig kamp.

Hur ska jag orka?

5 effektiva sätt att få fart på dig själv och orka fortsätta framåt även när det tar emot

  1. Utmana dig själv – höj kraven och gör målet svårare. ...
  2. Se misslyckanden som något positivt. ...
  3. Formulera ditt mål med ord. ...
  4. Vänd ryggen till alla distraktioner. ...
  5. Fokusera på en sak i taget.

Vad ska man göra om man hatar sig själv?

Kontakta vårdcentralen, psykiatriska öppenvården eller företagshälsan för att boka tid för ett besök. Är du under 18 år kan du kontakta en ungdomsmottagning eller BUP. Med en vårdkontakt kan man gå till grund med problemet och ta reda på var självhatet kommer ifrån och hur det kan hanteras.

När man inte orkar bry sig längre?

Det är vanliga tecken på utbrändhet att inte längre vilja kämpa vidare och komma framåt. Det känns meningslöst helt enkelt. Du tappar kanske också medkänslan som du hade förut. Kunder, patienter, elever eller vilka du nu jobbar med känns bara krävande och du vill helst slippa dem.

När man inte orkar vara social?

Du måste börja tänka på dig själv nu. Du blir trött bara du tänker på att gå till jobbet. ... Efter jobbet ramlar du nästan ihop av trötthet och du orkar inte upprätthålla kontakter som du gjorde förut. Det känns jobbigt att umgås med folk.

När inget känns kul?

Därför är det bra att veta att nedstämdhet nästan alltid går över av sig själv. Det behövs ingen behandling, men du kan ibland behöva stöd från andra. Om du känner dig mycket nedstämd under mer än två veckor och även har tappat lusten till sådant som du brukar tycka om att göra, kan du ha fått en depression.

Är jag en dålig mamma?

Kära du som känner att du inte orkar med dina barn! Det är en vanlig, och mycket smärtsam känsla att känna sig som en dålig mamma. ... Det är också vanligt att någon gång känna att man inte orkar med sina barn. Du okända, kanske har du gjort något riktigt hemskt mot ditt barn, slagit barnet eller skrikit elakheter åt det.