:

Kan man göra popcorn av färsk majs?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man göra popcorn av färsk majs?
  2. Hur gör man egna popcorn av majs?
  3. Hur torka majs?
  4. Hur gör man majs?
  5. Vilken sorts majs gör man popcorn av?
  6. Vad händer om man odlar popcorn?
  7. Hur man skördar majs?

Kan man göra popcorn av färsk majs?

De senaste veckorna har jag läst på om majs och lärt mig att det finns olika typer som passar till olika saker. Den majs som man köper för att äta (antingen färsk eller konserverad) kallas sockermajs. Vill man göra popcorn ska man istället satsa på att odla något som jag förstår kallas pärlmajs eller popcornmajs.

Hur gör man egna popcorn av majs?

Gör så här

  1. Häll en bottenskyla olja i en kastrull och lägg i tre popcorn. Hetta upp på stark värme och vänta tills du hört alla tre popcornen poppa. ...
  2. Täck bottnen med ett tunt lager majskorn. Sätt på locket och ställ tillbaka kastrullen på värmen. ...
  3. När inga fler pop hörs från kastrullen är den här omgången popcorn klar.

Hur torka majs?

Att hitta hur man torkar majsen var inte lätt. Mr googles hittade bara ett SLU arbete om hur man storskaligt torkar majs. Så jag provade mig fram: Repade av majskornen för hand och lade dom på en plåt ställde in i ugnen på 45-50 grader med luckan på glänt i 24 timmar och rör runt då och då.

Hur gör man majs?

2. Koka upp så mycket vatten att det kommer att täcka majskolvarna. Lägg ner majskolvarna och koka under lock 3-5 minuter för nyskördad majs och 5-10 minuter för fryst eller ej helt färsk majs. 3.

Vilken sorts majs gör man popcorn av?

Denna procedur kallas populärt för poppning (att poppa). Popcorn tillverkas av så kallad puffmajs eftersom vanliga majskorn har ett för mjukt skal för att kunna bygga upp det tryck som behövs.

Vad händer om man odlar popcorn?

Fröna grodde på bara några dagar och plantorna har redan börjat växa - och fort går det! Den 15 april, 10 dagar efter sådden, hade plantorna grott och växt till drygt 1 decimeters höjd. ... Efter ett par omplanteringar och några månader till har plantorna växt sig riktigt stora.

Hur man skördar majs?

Majskornen ska vara gula (om du odlar en vanlig gul sort vill säga). Pilla mycket försiktigt upp bladen som omsluter majskolven och tjuvkika. Om de fortfarande är vitgröna i tonen packar du försiktigt in kolven och låter den mogna vidare en tid.