:

Vad är normala marginaler i Word?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är normala marginaler i Word?
  2. Hur gör man styckeindelning i Word?
  3. Varför ser jag inte sidhuvud i Word?
  4. Vad är raka marginaler?
  5. Vad betyder det att man gör en styckeindelning?

Vad är normala marginaler i Word?

Ett vanligt A4-ark är 21 cm brett och grund-inställningen i Word är oftast 2,5 cm breda marginaler runt om. Det innebär att textens bredd är 16 cm. Det rekommenderas att en textrad ska vara högst 13 cm bred för att vara lättläst.

Hur gör man styckeindelning i Word?

Markera den text du vill justera. Gå till Start sidan och välj rad-och stycke avstånd > alternativen för rad avstånd längst ned på menyn. Dialogrutan Stycke öppnas. På fliken Indrag och avstånd markerar du de alternativ du vill använda och klickar på OK.

Varför ser jag inte sidhuvud i Word?

Klicka med musen alldeles under linjalen. Då visas sidhuvudet och foten. Spara och stäng worden. Öppna på nytt och sidhuvudet och foten borde visas.

Vad är raka marginaler?

Marginaljustering inom typografin avser den process att sätta text så att textstycket får en jämn och rak höger- och vänstermarginal. Texten sägs då vara marginaljusterad eller utsluten.

Vad betyder det att man gör en styckeindelning?

När en text blir längre än några få rader måste du dela in den i stycken. Skälet är både estetiskt för det blir luftigare och innehållsmässigt. Man brukar alltså säga att man ska börja på ett nytt stycke när det kommer en ny tanke i texten. ...