:

Kan jag ändra datum på Autogiro?

Innehållsförteckning:

  1. Kan jag ändra datum på Autogiro?
  2. När kan man byta bank?
  3. Hur kan du anmäla autogiro via internetbanken?
  4. Hur gör du för att ändra ditt autogiro?
  5. Hur kan du avsluta autogirot?

Kan jag ändra datum på Autogiro?

För att ändra förfallodag behöver du kontakta det företag du betalar Autogiro till. ... Kontakta det företag du är intresserad av att betala till. Du kan även söka på företag som erbjuder Autogiro via din internetbank.

När kan man byta bank?

När du ska byta bank är det lite olika vad som gäller beroende på vilken ränta du har på ditt nuvarande bolån. Det är fullt möjligt att byta bank oavsett vilken typ av ränta du har, men det är enklare att flytta ett lån med rörlig ränta än ett lån med fast ränta.

Hur kan du anmäla autogiro via internetbanken?

  • Du kan anmäla autogiro direkt hos de företag som erbjuder detta betalningsalternativ. Detta görs via betalningsmottagarens hemsida eller via ett pappersmedgivande från betalningsmottagaren. Om företaget är anslutet till Bankgirots Autogiro kan du även anmäla autogirot direkt via Internetbanken.

Hur gör du för att ändra ditt autogiro?

  • Logga in på Internetbanken med e-kod eller Mobilt BankID. Välj ”Betala och överföra” och sedan ”Autogiro”. Klicka sedan på ”Ändra” till höger om aktuellt autogiro. Du kan fylla i blanketten Ändring av medgivande (pdf, 191 KB)

Hur kan du avsluta autogirot?

  • Du kan avsluta autogirot genom att kontakta företaget. Om företaget är anslutet till Bankgirots autogiro kan du även avsluta autogirot via Internetbanken. Logga in på Internetbanken med e-kod eller Mobilt BankID. Välj ”Betala och överför” sedan ”Autogiro”.