:

Hur gör man kursiv text HTML?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man kursiv text HTML?
  2. Vad menas med kursiv text?
  3. Hur skriver man titlar i text?
  4. Vilka titlar ska Kursiveras?
  5. Vad ska skrivas i kursiv stil?
  6. Hur gör man fetstil?
  7. Hur skriver man en boktitel i löpande text?

Hur gör man kursiv text HTML?

Koden för kursiv stil är (emphasis) och är slutkoden för kursiv stil.

Vad menas med kursiv text?

Kursiv (av medeltidslat. cursivus, av lat. curro 'löpa') är en högerlutande bokstavsform inom såväl typografi som paleografi.

Hur skriver man titlar i text?

Titlar på verk brukar inte skrivas ut i löpande text för att ange källa. Om man av någon annan anledning vill skriva ut titlar, för att till exempel lyfta fram ett särskilt verk skrivs dessa med kursiv stil. Detta gäller titlar på böcker, rapporter, webbplatser och andra fristående verk.

Vilka titlar ska Kursiveras?

Kursivering förekommer när titlar på böcker, filmer, etc nämns. Likaså kursiveras ord på främmande språk (a priori, bullshit etc). Namn på t ex utländska universitet, eller liknande instanser, kursiveras inte. Vill man betona ord används också kursiveringar, inte fet stil.

Vad ska skrivas i kursiv stil?

I löpande text kan – eller i särfall till och med bör – vissa typer av ord och uttryck markeras i kursiv stil i syfte att förtydliga, framhäva eller markera gräns mot den omgivande texten. Detta gäller till exempel: Markering av tilltalsnamn i inledningen till artiklar om personer med fler än ett förnamn.

Hur gör man fetstil?

Markera den text som du vill göra fet och gör något av följande:

  1. Flytta pekaren till formateringsverktygsfältet ovanför markeringen och klicka på Fetstil .
  2. Klicka på i gruppen Tecken på fliken Start.
  3. Skriv kortkommandot CTRL+B.

Hur skriver man en boktitel i löpande text?

En aktuell boktitel just nu är Alexandra Coelho Ahndorils Birgitta och Katarina. En sådan titel kan utan markering utöver versaler bli svår att känna igen i löpande text, eftersom namn alltid skrivs med inledande stor bokstav. En bra lösning är då att kursivera titeln: Birgitta och Katarina.