:

Hur Källhänvisar man enligt Harvard?

Innehållsförteckning:

  1. Hur Källhänvisar man enligt Harvard?
  2. Hur refererar man till en föreläsning Harvard?
  3. Hur refererar man till en hemsida i löpande text Harvard?
  4. Hur funkar harvardsystemet?
  5. Hur refererar man till en PowerPoint Harvard?
  6. Hur refererar man till regeringskansliet?
  7. Hur refererar man till en Videoföreläsning?
  8. Vad är källhänvisningen i harvardstilen?
  9. Hur kan källhänvisningen se ut?
  10. Vad är källhänvisningen i en författares text?

Hur Källhänvisar man enligt Harvard?

I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt. I den första varianten placeras hänvisningen direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten. Det andra sättet är att aktivt väva in källornas författare/upphovsmän i texten.

Hur refererar man till en föreläsning Harvard?

I Harvardsystemet ska de muntliga källorna, så som intervjuer, telefonsamtal, e-post, brev och föreläsningar, inte finnas med i källförteckningen utan anges i en fotnot på de sidor i den löpande texten där de omnämns. När du refererar till muntliga källor bör du ha berörda personers tillstånd.

Hur refererar man till en hemsida i löpande text Harvard?

Om du vill hänvisa till en webbsida i allmänhet och inte till en specifik text eller ett specifikt dokument på webbsidan så anger du antingen webbadressen direkt i parentesen i texten eller som en fotnot på den sida i den löpande texten där den omnämns. Du behöver inte ha med referensen i referenslistan.

Hur funkar harvardsystemet?

Harvardsystemet hör till (författare-år)-stilarna och består av två delar, en hänvisning i texten (texthänvisningen) och en bibliografisk beskrivning i källförteckningen (referensen). Informationen som anges i texthänvisningen skall överensstämma med det inledande namnet eller ordet i referensen i källförteckningen.

Hur refererar man till en PowerPoint Harvard?

En referens kan skapas enligt följande grundläggande format: Om inget år kan identifieras ange u. å. (= utan år) istället. Om presentationen är på engelska kan man skriva [PowerPoint slides] istället.

Hur refererar man till regeringskansliet?

Efternamn, Förnamnsinitial/Organisation/Myndighet. (År). Titel.

Hur refererar man till en Videoföreläsning?

Till personlig kommunikation förs material som inte går att återfinna via formella kanaler; brev, e-brev, intervjuer, telefonsamtal, föreläsningar, föreläsningsanteckningar och liknande. Dessa ska därför inte anges i referenslistan men dock i den löpande texten.

Vad är källhänvisningen i harvardstilen?

  • I denna variant av Harvardstilen består källhänvisningen av författarens efternamn följt av utgivningsår och sidnummer. Observera att det finns andra varianter där sidnummer inte anges. I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt.

Hur kan källhänvisningen se ut?

  • I Harvard kan källhänvisningen se ut på två olika sätt. ... Du kan använda en etablerad initialförkortning (akronym) i texten, men första gången du refererar bör du skriva ut hela organisationens namn och ange akronymen i hakparentes efteråt. I referenslistan skriver du ut hela organisationens namn.

Vad är källhänvisningen i en författares text?

  • Består av en författares efternamn följt av årtal och sidnr. Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).