:

Hur fungerar IPL laser hemma?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar IPL laser hemma?
  2. Är det farligt att Lasra bort har hemma?
  3. Vad ska man göra innan laserbehandling?
  4. Hur ofta ska man använda IPL laser hemma?
  5. Är det farligt att använda IPL laser?

Hur fungerar IPL laser hemma?

IPL för hemmabruk Ljuset absorberas av melaninet (pigmentet) i håret och omvandlas till ljusenergi (värme) som påverkar hårsäcken att gå in i en vilofas. Resultatet blir att håråterväxt förhindras under en period, samt leder till att mängden hår som växer ut gradvis minskar.

Är det farligt att Lasra bort har hemma?

Laserbehandlingen går ut på att hudens pigment tar upp laserns ljus och omvandlar det till värme. Detta innebär att, ju mörkare din hud är, desto större blir risken för oönskade biverkningar. Denna risk ökar också om du en tid före behandlingen solat, använt vissa läkemedel eller brun-utan-sol produkter.

Vad ska man göra innan laserbehandling?

Man ska undvika att sola sig till den grad att huden skadas (bränd), minst 4 veckor innan behandlingen för bäst resultat. När man solar sig, aktiveras melaninen i huden och melanin-halten ökar. Vid behandling med Laser ökar därför risken för brännskador, eftersom ljuset absorberas av melaninet.

Hur ofta ska man använda IPL laser hemma?

Om du istället använder en IPL, kan du hindra håråterväxten i upp till 8 veckor* och sedan behöver IPL-behandlingen upprepas var fjärde till var åttonde vecka för att du ska bibehålla det långvariga resultatet. IPL är en bra metod om du vill kunna göra behandlingen hemma och få ett långvarigt resultat.

Är det farligt att använda IPL laser?

Riskerna med intensivt pulserat ljus (IPL) liknar riskerna med laser. Ögat kan ta skada av det starka ljuset och huden kan få brännskador vid kosmetiska behandlingar med IPL. Precis som med laser ökar risken för brännskada om huden innehåller mycket pigment.