:

Hur får man en stripig yta?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man en stripig yta?
  2. Hur målar man över limfärg?
  3. Hur ser man att det är limfärg?
  4. Hur gör man lasyr?
  5. Vad är Lasyrfärg?
  6. Hur målar man med äggoljetempera?

Hur får man en stripig yta?

Ta undan en eller ett par deciliter vit limfärg i en burk. Rör ner de önskade brytpigmenten först i lite vatten, och därefter i lite vit färdig limfärg. Rör tills det bildas en slät pasta. Den får inte vara kornig, för då blir den färdiga färgen stripig.

Hur målar man över limfärg?

Gamla limfärgstak eller kalkfärgstak löser upp sig och kan inte övermålas utan måste bindas (patenteras) först. Lämplig färg för detta är Blocka Spärrfärg som verkar patenterande. Blocka Spärrfärg är även rätt val vid tak som missfärgats av nikotin, sot eller har fuktfläckar. Spackla ojämnheter med lämpligt spackel.

Hur ser man att det är limfärg?

Färgen ska vara tunn och blaskig ungefär som mjölk till konsistensen. Är den inte det – späd med vatten. Kall, tjock limfärg går däremot utmärkt att spackla igen sprickor och smärre hål med innan du börjar måla. Stryk ut färgen flödigt med en limfärgspensel.

Hur gör man lasyr?

Lasering med linoljefärg - Så här gör du

  1. Gör först ren den yta som skall laseras. ...
  2. För att få en jämn sugning och därmed en jämn kulör, bör du först olja in ytan med en s k halvolja, en blandning av 50 procent kokt linolja och 50 procent terpentin.
  3. Låt torka 1-2 dygn.
  4. När ytan är torr stryks lasyrfärgen på.

Vad är Lasyrfärg?

En laserande färg är en färg med låg pigmenthalt. Den blir därmed genomsynlig och har ringa täckförmåga. Laseringen av trä tillåter träets ådring att förbli mer eller mindre synlig beroende på kulör och pigmentmängd, som kan variera avsevärt. Bindemedlet i en lasyr kan vara linolja, alkyd eller akrylatlatex.

Hur målar man med äggoljetempera?

Måla med pensel eller roller Rör om färgen väl så att pigmenten blir ordentligt fördelade. Normalt krävs 2-3 strykningar för att få en täckande målning. Påföljande strykning kan ske efter cirka 12 timmar. Penseln ska gå lätt i färgen.