:

Hur Källhänvisar man till en intervju Oxford?

Innehållsförteckning:

  1. Hur Källhänvisar man till en intervju Oxford?
  2. Hur Källhänvisar man till en hemsida Oxford?
  3. Hur refererar man till en ebok?
  4. Hur refererar man Umeå?
  5. Hur refererar man till en föreläsning?

Hur Källhänvisar man till en intervju Oxford?

En referens till en personlig kommunikation ska innehålla så mycket information som möjligt: namn, tjänsteställning/motsvarande, plats, sammanhang, form och datum. Exempel: Svensson, Anna; student vid Umeå universitet. Intervju 2010-05-11.

Hur Källhänvisar man till en hemsida Oxford?

Källhänvisningar är en hänvisning till en källa i den löpande texten. I Oxfordsystemet, som också kallas (fot-)notsystemet, består källhänvisningen normalt av en upphöjd siffra efter meningen (kallas not) och en fotnot längst ner på sidan i form av en siffra som följs av förklarande text eller en källhänvisning.

Hur refererar man till en ebok?

Generella tips. Grundprincipen är att du ska referera till den version av boken du har använt. Så om du använder e-boksversionen av något som också finns i tryckt format är det den elektroniska versionen du ska referera till. Detta är viktigt då det kan finnas skillnader mellan de två formaten.

Hur refererar man Umeå?

Du ska tydligt visa vad som är dina egna tankar och vad du hämtat från andra. Att använda någon annans idéer utan att ange källan innebär att du plagierar. Genom att hänvisa till andras vetenskapliga arbeten ger du stöd och trovärdighet till dina egna idéer.

Hur refererar man till en föreläsning?

I Harvardsystemet ska de muntliga källorna, så som intervjuer, telefonsamtal, e-post, brev och föreläsningar, inte finnas med i källförteckningen utan anges i en fotnot på de sidor i den löpande texten där de omnämns. När du refererar till muntliga källor bör du ha berörda personers tillstånd.