:

Hur gör man en egen taklampa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en egen taklampa?
  2. Hur gör man egna lampor?
  3. Var kan man köpa vanliga glödlampor?
  4. Hur väljer man belysning?
  5. Vad kan man göra med en lampskärm?
  6. Hur byter man tyg på lampskärm?

Hur gör man en egen taklampa?

Till och med vanliga engångsglas kan med lite ansträngning och fantasi bli en härlig lampa. Gör hål upptill och linda in glasen i fint, mönstrat tyg. Testa gärna några olika tyger som matchar. Trä på de små lampskärmarna på en vanlig ljusslinga för en häftig effekt.

Hur gör man egna lampor?

Mät din lampskärms diameter på det vidaste stället och dess höjd. Klipp till en bit lampskärmsplast, drygt fem gånger så lång som stommens största diameter och fyra cm högre. Är plasten för kort, sätt ihop flera bitar tills du fått ut rätt längd. Klipp till tyget med cirka 2 cm marginal runt om.

Var kan man köpa vanliga glödlampor?

Hos Lysman är det alltid smidigt att köpa glödlampor, ledlampor online. Vi erbjuder mängder av lampor i olika energiklass och former. Beroende på vilken sockel du har ser du tydligt vilket nummer vi erbjuder.

Hur väljer man belysning?

Varje rum behöver flera olika ljuspunkter för att fylla sin funktion och skapa rätt stämning. En bra utgångspunkt är att först välja allmänbelysning efter rummets primära funktion. Sedan kan du bygga på med fler ljuspunkter som belyser vackra tavlor eller vaser, fåtöljer eller andra favoritföremål i rummet.

Vad kan man göra med en lampskärm?

Med nya lampskärmar kan man snabbt förnya inredningen i sitt hem på samma sätt som att byta kuddar eller gardiner. Bitar av överblivna tapeter eller stuvbitar av tyger kan få nytt liv på en lampskärm.

Hur byter man tyg på lampskärm?

Lampskärmar, tyg, kantband, nål, tråd, lim....Välj två olika pastellfärger.

  1. Börja med att klä av skärmen. ...
  2. Riv till en smal tygremsa av en stuvbit, cirka 1 centimeter bred. ...
  3. Mät höjd och omkrets på skärmens bredaste ställe och klipp sedan ut ett lika högt (+ 1 cm sömsmån) men dubbelt så brett tyg-stycke.