:

Hur gör man en hudanalys?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en hudanalys?
  2. Varför hudanalys?
  3. Vad ska man ha för hudvård?
  4. Vad är tonus och Turgor?
  5. Hur kombinerar man The Ordinary?
  6. Vad är bland hy?
  7. Vilken hudtyp har jag apotek?
  8. Hur är det att jobba som hudterapeut?
  9. Vad behöver jag för att bli dermatolog?

Hur gör man en hudanalys?

Varje analys anpassas individuellt efter din hudtyp och ditt hudtillstånd. Hudanalys innebär att man gör en grundlig undersökning av huden under lupplampa för att identifiera hudens tillstånd, samt bedömer hudtyp. Vi känner och tittar närmare hur huden ser ut både på ytan samt hur huden mår i de djupare delarna.

Varför hudanalys?

Detta är ett viktigt verktyg och bilderna visar skador som efterhand kan komma upp till hudytan och bli mer synliga om vi inte behandlar dem. Vi avsätter normalt en halvtimme till hudanalys för att få klarhet i vad som önskas i hudförbättring och vilka behandlingar och krämer som har används tidigare.

Vad ska man ha för hudvård?

En ansiktskräm används varje morgon och kväll. På morgonen applicerar du en dagkräm efter rengöring, toner, serum och ögonkräm. Det är ofta det avslutande steget i hudvårdsrutinen. På kvällen applicerar du nattkräm som det sista steget i rutinen.

Vad är tonus och Turgor?

Turgor, saftspänning, det tryck som växtcellens cellsaft utövar på cellväggen. Detta tryck bidrar till styvheten hos örternas blad och stjälkar. Kraften kan vara tillräckligt stor för att maskrosor kan tränga asfalt åt sidan. Turgor beror på osmos.

Hur kombinerar man The Ordinary?

Kan blandas med vegetabiliska oljor för att spä ut formulan. Använd på kvällen 2-3 gånger i veckan. The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution - Stark peeling med röd färg som innehåller en blandning av AHA och BHA syror. Använd bara om du är van vid syraexfolierande produkter och inte har en känslig hud.

Vad är bland hy?

Blandhy är den allra vanligaste av de olika hudtyperna och utmärks av att olika delar av ansiktet och kroppen kan vara drabbade av olika typer av besvär. Det kännetecknas ofta av en lite oljigare t-zon och torrare eller normala partier i resten av ansiktet.

Vilken hudtyp har jag apotek?

Enklaste sättet att ta reda på vilken hudtyp du har är att rengöra ansiktet för att sedan inspektera huden.

Hur är det att jobba som hudterapeut?

Som hudterapeut arbetar du med olika behandlingar för både ansikte och kropp. Förut kallades yrket för kosmetolog men används i allt mindre takt nu när yrket breddas. Som hudterapeut utför du ansiktsbehandlingar, ansiktsmassage samt manikyr och pedikyr.

Vad behöver jag för att bli dermatolog?

För att bli Hudläkare, alltså Dermatolog, är man i grunden en utbildad läkare, sedan ska man göra AT (allmäntjänstgöring) på ungefär 2 år och sedan specialiserar man sig till hudläkare på ytterligare 5 år.