:

Hur tillverkas Havreris?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tillverkas Havreris?
  2. Vad innehåller Havreris?
  3. Är Havreris gott?
  4. Hur länge håller Havreris?
  5. Är Havreris fullkorn?
  6. Hur mycket Havreris per portion?
  7. Vad passar Havreris till?
  8. Hur bra är matvete?
  9. Hur länge kan man spara bulgur?

Hur tillverkas Havreris?

Havren växer på Västgötaslätten,och odlas inom en radie på högst 10 mil från Fazers kvarn i Lidköping. Havreriset består av hela havrekärnor som ångbehandlats och polerats för att nå den korta koktiden på 13 minuter. Processen är skonsam och gör att Havreriset behåller havrekärnans näringsinnehåll.

Vad innehåller Havreris?

VÄSTGÖTAODLAT. Vårt nya Svenskt Havreris görs på havre från Västgötaslätten och man kan med fog säga att det tar begreppet ”istället för ris” till en ny nivå! Smaken är mild och behaglig och havreriset består av hela havrekärnor som ångbehandlats och polerats vilket gett en kortare koktid, endast 13 minuter.

Är Havreris gott?

Det är ett ganska mjukt, behagligt ris med mild, fyllig och god havresmak och en lite ljusare färg än råris. De hela havrekärnorna har processats skonsamt och polerats lätt samt ångpreparerats så det fina näringsvärdet bevaras väl. ... Havreriset kan med fördel bytas ut mot vanligt ris till mat.

Hur länge håller Havreris?

Förvaring

Temperatur (°C):Min: 0 °C Max: 25 °C
Total hållbarhet (dagar):365
Hållbarhet efter öppning:365
Förvaringsinstruktioner:Torrt, ej över normal rumstemperatur / Tørrt, ikke over romtemperatur.

Är Havreris fullkorn?

Fullkorn är när alla delar av spannmålskornet finns med i mat gjord på till exempel vete, råg, korn, havre, ris och majs. Fullkorn innehåller mer fibrer, vitaminer och mineraler än när man inte använt hela kornet.

Hur mycket Havreris per portion?

2 dl okokt ris blir 5 dl kokt ris och räcker till 3-4 portioner. Du kan alltså tänka ungefär 0,5 dl okokt ris per portion.

Vad passar Havreris till?

Varianter

  • Annat som passar i är att fräsa med en klyfta vitlök samt 1/4 hackad rödlök.
  • Andra grönsaker som passar att blanda med är gröna ärtor, purjolök, salladslök, broccoli, bok choy eller wokgrönsaker.
  • Gott i är även hackade örter som persilja, basilika, koriander eller dill.

Hur bra är matvete?

Matvete. Matvete är ett lättlagat och nyttigt alternativ till vanligt ris, då det innehåller nästan dubbelt så mycket protein. Annars används matvetet ofta för att göra matiga sallader. Variera din kost med våra matveterecept.

Hur länge kan man spara bulgur?

Du kan koka gryner som ris, quinoa, bulgur och couscous och frysa in till ett senare tillfälle. Grynen håller upp till tre månader i frysen, perfekt att frysa in och spara om det blir över från middagen alltså.