:

Hur slå långt i golf?

Innehållsförteckning:

  1. Hur slå långt i golf?
  2. Vilken driver slår man längst med?
  3. Hur ska man slå i golf?
  4. Varför slår jag så högt i golf?
  5. Varför slår jag så kort i golf?

Hur slå långt i golf?

Slå långt ännu snabbare Genom att använda sving-hjälpmedlet Rätt-timing lär du dig känslan för hur det skall kännas att ha högst hastighet på klubban vid bollträffen. Inte som många har, högst hastighet en bra bit före bollträffen. Du lär dig att slå både längre och rakare, när du förbättrar din golf-timing.

Vilken driver slår man längst med?

Om du har exempelvis 80 mph svinghastighet med drivern men bara får ut runt 145 meter carry har du potential att slå klart längre med bättre teknik eller en bättre anpassad driver....Svinghastighet & carry.

SvinghastighetSlaglängd (carry)
100 mph202–224 meter
110 mph229–254 meter
120 mph255–282 meter

Hur ska man slå i golf?

Ställ dig ungefär axelbrett mellan fötterna. Försök att få dina balanspunkter mitt i bröstet och i naveln att vara direkt över varandra. Luta dig framåt från höften med en rak ländrygg och undvik att svanka. Du kan testa att spänna bukmusklerna något för att få till rätt lutning i länden och vinkel i höfterna.

Varför slår jag så högt i golf?

Provat att flytta bak bollen lite eller försöka hålla kvar handledsvinkeln längre? Precis som Sandstream är inne på är det svårt att avgöra utan en video då anledningarna kan vara många. Men visst låter det som en stor risk att du scoopar de kortare klubborna. Även en dålig sekvens kan vara anledningen.

Varför slår jag så kort i golf?

Den ökade kraftansamlingen kan till och med göra att bollen går kortare eftersom ett högre tempo gör svingen mer tajmingberoende. Många har säkert hört att de borde slå ner mer på bollen och flytta vikten framåt genom träffen för att skapa mer tryck.