:

Hur ska Våffelsmet se ut?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska Våffelsmet se ut?
  2. Hur gör man Kejsarvåffla?
  3. Hur blandar man Våffelmix?
  4. Kan man steka Frasvåfflor?
  5. Kan man göra Våffelsmet i förväg?
  6. Vad är Kejsarvåfflor?
  7. Vad innehåller Våffelmix?

Hur ska Våffelsmet se ut?

För varje våffla: Vispa runt i våffelsmeten, noga i botten. Häll på 0.75-1 dl smet så att smeten täcker nästan hela laggen. Grädda våfflorna guldbruna. Det brukar ta 1-2 minuter.

Hur gör man Kejsarvåffla?

Kungsörnens Kejsarvåffla från Lantmännen gör det lätt att servera spröda och gyllene våfflor som hela familjen kommer tycka om. Ett paket ger 10-12 stycken våfflor. Tillsätt endast 175 g smör (eller valfritt fett) och 6,5 dl vatten till våffelmixen, blanda och grädda!

Hur blandar man Våffelmix?

Pulvermixen ska blandas med vatten och smält smör. Så det enda pulvermixen hjälper dig med är att blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt!

Kan man steka Frasvåfflor?

Blanda ihop ingredienserna till din våffelsmet. Byt ut 1 dl av vetemjölet till majsstärkelse för att binda smeten bättre. Stek våfflan i pannan i ett par minuter på varje sida, ju längre, desto frasigare!

Kan man göra Våffelsmet i förväg?

Våffelsmeten behöver inte jäsa eftersom den görs med bakpulver, men bakpulvret behöver också lite tid på sig för att komma till sin rätt, så låt gärna smeten stå och svälla ett tag så blir den luftigare. Det går även bra att göra smeten dagen innan och låta den stå i kylen över natten.

Vad är Kejsarvåfflor?

Kejsarvåffla är inte en våffelvariant, utan ett registrerat varunamn på en "matig" våffla från Kungsörnen. Våfflor görs av en smet som i grunden består av mjöl, vatten och/eller mjölk och/eller grädde samt smör. Det finns recept som innehåller till exempel ägg eller jäst. Smeten gräddas i särskilda våffeljärn.

Vad innehåller Våffelmix?

  • Innehållsdeklaration: VETEMJÖL, SKUMMJÖLKSPULVER, bakpulver (E450, E500), ÄGGULEPULVER, salt.
  • Näringsvärde: Näringsvärde per 100 gram Energi 1682/402 kilojoule/kilokalori Fett 25 gram varav mättat fett 2.0 gram Kolhydrat 36 gram varav sockerarter 1.6 gram Fiber 1.5 gram Protein 6.0 gram Salt 0.61 gram.