:

Vad är Psylliumfröskal?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är Psylliumfröskal?
  2. Vad gör Psylliumfrön?
  3. Är fiberHUSK och Psylliumhusk samma sak?
  4. Hur tar man Husk?
  5. Vad är Loppfrön bra för?
  6. Är FiberHUSK bra?

Vad är Psylliumfröskal?

Psylliumfröet i kroppen Psylliumfrön kallas även loppfrön och huskfiber och är ett mycket fiberrikt frö. Skalet består till 85 % av vattenlösliga och gelbildande kostfiber. Vi kan inte bryta ner dessa fiber i mag- tarmkanalen, men de har trots det flera positiva hälsoeffekter för oss.

Vad gör Psylliumfrön?

Psylliumfrön har hela 64% kostfiber och anses vara en riktig boost för magen. Blanda ner psylliumfrön i yoghurt, smoothie, gröt eller brödbak. När psylliumfrön möter vätska bildas ett geléhölje runt fröet som anses ha många hälsofrämjande effekter för mage och matsmältning.

Är fiberHUSK och Psylliumhusk samma sak?

Råvaran är densamma, psylliumfröskal, i båda produkterna och därför är det ingen stor skillnad egentligen. Skillnaden är att fiberHUSK är pulveriserade pyslliumfröskal och uppfattas därför mer som ett mjöl i sin form medans HUSK är hela psylliumfröskal och är mer fluffigt.

Hur tar man Husk?

Svar: Sannolikt påverkas inte effekten av läkemedel men för säkerhets skull rekommenderar vi att HUSK®tas 1 timme före eller efter att du tar din medicin.

Vad är Loppfrön bra för?

Loppfrö, loppefrø blir mycket klibbigt i kontakt med fuktighet, varför det hjälper hästen att föra ut sand från tarmen med träcken. Det motverkar dessutom diarré och verkar lösgörande på förstoppning.

Är FiberHUSK bra?

FiberHUSK består precis som namnet avslöjar av mycket fibrer, närmare bestämt 85% kostfiber som är en viktig del av vår dagliga kost. Därför kan det även användas som ett dagligt kosttillskott av fibrer för att din mage ska må bra. Psylliumfröskal bidrar till en normal matsmältning och normal tarmfunktion.