:

Vilket lim tröskel?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket lim tröskel?
  2. Hur montera Badrumströskel?
  3. Hur hög är en tröskel?
  4. Måste man ha tröskel?
  5. Hur ska tätskiktet monteras vid dörröppningar?
  6. Varför Badrumströskel?

Vilket lim tröskel?

Jag använder pl400 till allt och lite till. Då vet man att de sitter. Eller limmar (riktigt lim) du tröskeln på klossarna och kör fast klossarna med dyckertpistol (och något klent lim) och täcker sedan för dyckerten med smyglisten.

Hur montera Badrumströskel?

Det finns inget krav att en specifik tröskel ska användas i gränsen mellan badrummet och närliggande rum. Badrumströskeln monteras därmed på exakt samma sätt som övriga trösklar. Det finns inte heller krav på att en tröskel måste finnas – även om det rent praktiskt finns flera fördelar.

Hur hög är en tröskel?

Trösklar. När det gäller trösklar säger BBR att det helst inte ska finnas några trösklar alls, och om det av någon anledning måste finnas en tröskel ska den vara så låg som möjligt och fasad. BBR anger inte någon max-höjd, men de flesta verkar vara överens om att gränsen ligger på 15-20 mm.

Måste man ha tröskel?

Det finns inget krav på tröskel i ett våtrum, men om tröskel saknas ska fuktkänsligt material vid dörröppning skyddas. Vid keramiskt ytskikt kan fästmassa transportera fukt till intilliggande konstruktion om den inte skyddas genom försegling.

Hur ska tätskiktet monteras vid dörröppningar?

Vid en tröskel ska tätskiktet alltid vikas upp mot denna. Golvets tätskikt ska också vikas upp lika högt mot dörrkarmarna som mot tröskeln. Tröskel ska vara monterad i liv med våtrumsväggen för att möjliggöra homogent (foglöst) uppvik av tätskikt. Saknas tröskel ska fuktkänsligt material vid dörröppningar skyddas.

Varför Badrumströskel?

Badrumströskel i ek. Används som tröskel i badrum för uppvik av plastmatta eller tätskikt under klinkergolv. Tröskeln ger en ventilationsspringa under dörrbladet för ökade ventilation.