:

Vad ska stå i en underrubrik?

Innehållsförteckning:

  1. Vad ska stå i en underrubrik?
  2. Vilka underrubriker finns det?
  3. Vad är en huvudrubrik?
  4. Hur lång bör en rubrik vara?
  5. Vilken information får man av rubriken?
  6. Hur ska en bra rubrik se ut?
  7. Hur många underrubriker får man ha?
  8. Hur skriver man rubriker och underrubriker?
  9. Vad menas med att rubriker ska vara Klickvänliga?
  10. Vad är en talande rubrik?

Vad ska stå i en underrubrik?

Underrubriker underlättar läsningen Om det finns informativa underrubriker kan man som läsare snabbt förstå hur texten är disponerad och kan därefter välja att hoppa in och läsa valfritt stycke. För att texten ska bli lättare att läsa och även mer sökmotorsvänlig är det av vikt att texten också delas in i stycken.

Vilka underrubriker finns det?

Olika typer av rubriker En tidningsartikel har ofta underrubriker och det bör även texten på din sida ha. Underrubriken H2 är den nästa högsta rubriken (hierarkiskt sett) efter H1 och den bör därför vara den primära underrubriken. Behöver din text ytterligare underrubriker kan du använda H3-H6.

Vad är en huvudrubrik?

En rubrik är en kort text, som vanligen består av ett fåtal väl valda ord. Den fungerar som en mycket kort sammanfattning eller redogörelse för det innehåll som följer i den efterföljande texten.

Hur lång bör en rubrik vara?

Det finns lite olika riktmärken för hur lång en rubrik bör vara. En del säger att 5-10 ord är lagom. Andra menar att en rubrik inte ska vara mer än 70-110 tecken för att hamna högt i sökmotorerna.

Vilken information får man av rubriken?

Rubriker används för att beskriva innehållet, skapa struktur åt texten samt förbättra översikten. En rubrik ska stå på en egen rad och kortfattat beskriva innehållet som följer. Läsaren ska snabbt kunna bläddra sig fram (eller scrolla sig nedåt) i en text och eventuellt använda rubrikerna för att hitta rätt.

Hur ska en bra rubrik se ut?

Rubriker ska fånga intresset Gör gärna två blankrader före rubriken och en efter. Då syns det vart rubriken hör och läsaren lägger märke till den. Efter huvudrubriken bör det vara två blankrader. Ett annat sätt att dra uppmärksamheten till rubrikerna är att skriva dem i ett annat teckensnitt än resten av texten.

Hur många underrubriker får man ha?

Hur många nivåer som används varierar, men det är sällan nödvändigt med mer än fyra stycken (i webbsammanhang finns det upp till sex nivåer, vilka anges H1–H6 efter engelskans ”headings”).

Hur skriver man rubriker och underrubriker?

Rubriker ska fånga intresset Gör gärna två blankrader före rubriken och en efter. Då syns det vart rubriken hör och läsaren lägger märke till den. Efter huvudrubriken bör det vara två blankrader. Ett annat sätt att dra uppmärksamheten till rubrikerna är att skriva dem i ett annat teckensnitt än resten av texten.

Vad menas med att rubriker ska vara Klickvänliga?

Den klickvänliga rubriken formuleras i ett försök att maximera antalet som klickar på en rubrik som leder till en artikel, vilket innebär en extra sidvisning och eventuellt annonsvisning. En sorts puffrubrik som blivit allt vanligare är den som har ett gap mellan sig och innehållet.

Vad är en talande rubrik?

och talande rubrikerna En spännande innehållsförteckning betyder troligtvis en spännande skrift. Förteckningen byggs på de rubriker som du satt i texten. Det är därför enormt viktigt att du alltid använder rubriker som förmedlar ditt budskap, är intresseväckande och som på ett aktivt sätt berättar något.