:

Vad gör man trasmattor av?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man trasmattor av?
  2. Vad kan man göra av gamla trasmattor?
  3. Vad väger en trasmatta?
  4. Kan få inslag av trasor?
  5. Vad kan man göra med Mattrasor?
  6. Hur syr man ihop Mattrasor?
  7. Vad väger en heltäckningsmatta?
  8. Vad väger en Stockmatta?
  9. Hur väva Röllakan?
  10. Vem väver trasmattor?

Vad gör man trasmattor av?

En trasmatta vävs i en vävstol av inslag av matt-trasor och varp av till exempel bomulls- eller lintråd. Tuskaft, kypert och rosengång är vanliga vävtekniker och bindetrådsvävar som ger vändbara trasmattor där baksidan är omvänd mot framsidan.

Vad kan man göra av gamla trasmattor?

På den som planerat och skickligt vävt samman mattan till en ny mönsterhelhet. Skapat något nytt. Så när fransarna nötts bort, mattan kanske fått hål och fläckar så kan man ändå ta vara på de bra delarna och göra t ex golvkuddar, sittdynor eller väggfickor till barnrum, tv-rum, balkong eller trädgård.

Vad väger en trasmatta?

Flexibel leverans

Material85% polyester/15% andra fibrer
StrykningKan inte strykas
KemtvättTål ej kemtvätt
StorlekBredd: 65 cm, Längd: 140 cm
Totalvikt fram och baksida1400 g/m².

Kan få inslag av trasor?

Mattrasor används som inslag vid vävning av trasmattor. Det finns fler metoder att framställa dem: Man kan riva trasorna om tyget är tunt, men det ger fransiga kanter på trasorna. Metoden att klippa är varierande. Om trasorna klipps med sax får de "öron" som kan sticka upp i mattan.

Vad kan man göra med Mattrasor?

Väva mattor Det vanligaste återbruket med trasor är nog att väva mattor av dem. Har du tillgång till en vävstol blir dina mattrasor ett gratis inslag i varpen. Att använda bomullsmattvarp nr 12/6 är vanligast och tar du en vävsked 30/10 får du en bra kvalité. Slå in dubbla trasor så mattan blir stadig.

Hur syr man ihop Mattrasor?

Till trasmattor används ca 1-2 cm breda klippta tygremsor som inslag. De klippta remsorna sys ihop till långa band som lindas ihop till nystan. Klippta trasor på väg att bli en trasmatta.

Vad väger en heltäckningsmatta?

Artikeldata

ProduktnamnHELTÄCKNINGSMATTA ETON GRÅ PRIS PER M2
Vikt00
EAN-nr883
Netto vikt2.06
FärgGRÅ

Vad väger en Stockmatta?

Stockmattor

Längd:5500 mm
Bredd:900 mm
Tjocklek:180 mm
Vikt:600 kg

Hur väva Röllakan?

Röllakan är en av de enklaste vävteknikerna av varp och inslag i tuskaft. Varje inslagstråd är mönsterbildande. I samband med mönsterbyte läggs en ny tråd in i samma skäl och trådarna binds samman genom att de slingras om varandra.

Vem väver trasmattor?

Gun Hallborg utvecklar hela tiden sin vävning med nya tekniker, material och färger. Vävertrasmattor, plädar, sjalar, bonader, dukar, gardin- och möbeltyg.