:

Vad är ett varv i virkning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är ett varv i virkning?
  2. Vad är lättast att virka?
  3. Hur gör man 2 fm tillsammans?
  4. Vad behöver jag för att börja virka?
  5. Är det lättast att virka eller sticka?
  6. Varför virka?

Vad är ett varv i virkning?

Om det står ”varvvirkar du runt, runt och står det ”rad” så virkar du fram och tillbaka. Här står det precis vad du ska virka. Varv 3: [1fm, 2i1] x6 (18) betyder att du först virkar en fast maska ”1fm” och sen gör en ökning ”2i1”.

Vad är lättast att virka?

garn av ren bomull som är perfekt till att virka små figurer av eller ett babygarn av 100 % merinoull från australien till filtar och halsdukar. Vi vill föreslå att du börjar med det tunna bomullsgarnet, när du ska lära dig att virka, eftersom den är ganska lätt att arbeta med.

Hur gör man 2 fm tillsammans?

2 fasta maskor tillsammans2 fm tills På detta sätt gör du minskningar i din virkning. Du sticker ner virknålen i maskbågarna, krokar i garnet och drar igenom garnet. Du har nu två öglor på nålen. Stick nu ner nålen i nästa mb och dra på nytt igenom garnet.

Vad behöver jag för att börja virka?

Det viktigaste man behöver för att börja virka är såklart en virknål och garn. Det går bra med vad som helst när du vill öva lite. Men ska du lära dig att få ett fint resultat bör garnets tjocklek vara överens med virknålens grovlek. Mer om det längre ner.

Är det lättast att virka eller sticka?

Att virka går snabbare. en sjal eller halsduk, och där är nog stickarna en smula avundsjuka på att kunna skapa något så snabbt. Att tillverka ett mindre plagg såsom t. ex. en halsduk på två kvällar, är vardagsmat för en virkare.

Varför virka?

Virkning (av virka, av tyska wirken 'verka', 'uträtta') är en textil teknik som utförs med en virknål (kallas även virkkrok) och garn. Med hjälp av nålen som har en krok i ena änden skapas öglor som fästs i varandra. Olika sorters maskor används på olika sätt för att skapa olika mönster och textur.