:

Hur infogar man källor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur infogar man källor?
  2. Hur refererar man till en källa i en källa?
  3. Hur gör man en litteraturförteckning?
  4. Hur kan du lägga till källhänvisningar i Word?
  5. Hur gör man källhänvisningar i texten?
  6. Vad är källhänvisningen i en författares text?

Hur infogar man källor?

Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).

Hur refererar man till en källa i en källa?

När du hänvisar till en källa i andra hand ska båda källorna finnas med i texthänvisningen men inte i källförteckningen. I texthänvisningen ska du ange den ursprungliga källan först och hänvisa till den författare som du faktiskt har läst. I källförteckningen anger du bara den källa som du har läst.

Hur gör man en litteraturförteckning?

I litteraturförteckningen ska samtliga författarnamn anges. Om en källa har två författare ska bägge författarnamnen anges i alla hänvisningar i texten. I den löpande texten används ”och” före det sista namnet. Om de ingår i en parentes eller i en litteraturförteckning används tecknet ”&”.

Hur kan du lägga till källhänvisningar i Word?

  • Du kan enkelt lägga till källhänvisningar i Word när du skriver ett dokument där du behöver ange källor, till exempel en forskningsartikel. Käll hänvisningar kan läggas till i olika format, inklusive apa, GOST, IEEE, ISO 690 och MLA. Därefter kan du skapa en litteraturförteckning över de källor som du använt dig av i artikeln.

Hur gör man källhänvisningar i texten?

  • Källhänvisningar görs i den löpande texten och det finns två olika förfaringssätt. Det ena sättet är att ange referensen direkt i texten genom i en parentes återge författaren, utgivningsåret och eventuellt sidan (Johansson 2015:128). Detta kallas ibland för Harvardsystemet.

Vad är källhänvisningen i en författares text?

  • Består av en författares efternamn följt av årtal och sidnr. Källhänvisningen placeras direkt inom parentes efter de meningar där du med egna ord sammanfattat vad någon annan har skrivit, innan punkten (1). Alternativt kan man väva in källhänvisningen i själva texten och uppge årtal och sidnr direkt efter du nämner författaren (2).