:

Hur göra rent LP skivor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur göra rent LP skivor?
  2. Hur funkar en LP skiva?
  3. Vad kan man göra med gamla LP skivor?
  4. Vad är vinyl gjort av?
  5. Vad får man för en LP skiva?
  6. Är vinyl plast?

Hur göra rent LP skivor?

Blöt upp smutsen, rengör, skölj noga och torka torrt.

  1. Blöt upp smutsen. Precis som vid disk så behöver man hjälp av ett bra tvättmedel. ...
  2. Rengör. Se därefter till att vätskan tränger ner i skivspåret och att all smuts löses upp i vätskan. ...
  3. Skölj noggrant. ...
  4. Torka.

Hur funkar en LP skiva?

Beskrivning. Skivan som oftast är 7, 10 eller 12 tum (motsvarande 178, 2 mm) i diameter och 1–3 mm tjock spelas upp med hjälp av en grammofon/skivspelare, där en nål (fäst på ett tonhuvud eller "pickup") på en (ton)arm läser av de graverade spåren i skivan.

Vad kan man göra med gamla LP skivor?

Sälj dina gamla vinylskivor Med andra ord – även om de vinylskivor man ägt under åren skänkt stor glädje kan man komma till en punkt då det blir dags att släppa taget om skivorna. I så fall går det alldeles utmärkt att höra av sig till oss på Mickes CD & Vinyl i Stockholm om du funderar på att sälja vinylskivor.

Vad är vinyl gjort av?

Vinyl består av stensalt och petroleum samt naturliga fyllämnen som krita och kalksten. Vinylgolv innehåller inga farliga emulgeringsmedel, inga tunga metaller och inget bly. Mellan vinylgolv och PVC-golv finns det nästan ingen skillnad – begreppen kan användas som synonymer.

Vad får man för en LP skiva?

För vissa är slitaget en del av charmen. Men för samlare handlar det ofta om känslan av att kunna resa tillbaka i tiden och att komma nära upplevelsen av skivan då den gavs ut. Därför är rätt LP-skiva i rätt skick ofta en dyrgrip. En ovanlig skiva i perfekt skick är nästintill ovärderlig.

Är vinyl plast?

PVC, eller polyvinylklorid som det egentligen heter eller vinyl som det också kallas, är en vanligt förekommande plastsort.