:

Vad är en K4-blankett?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är en K4-blankett?
  2. Hur skickar man in K4?
  3. När ska K4-blankett lämnas in?
  4. Vad är bilaga K4?
  5. Hur deklarerar man försäljning av aktier?
  6. Hur skicka in K4-blankett?
  7. Måste man deklarera aktier varje år?

Vad är en K4-blankett?

Försäljning av aktier och andra värdepapper deklareras på blankett K4, men behöver inte göras i den mån resultatet av försäljningarna redan finns angivna på den förtryckta huvudblanketten. Genom överföring från programmets Aktiehanterare kommer i regel samtliga nödvändiga uppgifter att skrivas in på K4 automatiskt.

Hur skickar man in K4?

Du deklarerar enklast dina värdepappersförsäljningar i e-tjänsten. Där finns bilaga K4 skapad åt dig med de flesta uppgifter förifyllda. Det enda du behöver lägga till är ditt omkostnadsbelopp.

När ska K4-blankett lämnas in?

Alla vinster och förluster som gjorts under år 2020 ska redovisas i en K4-blankett som skickas till Skatteverket i samband med inkomstdeklaration senast . Nordnet skickar värdet på alla försäljningar som du gjort under år 2020 till Skatteverket och dessa kommer förtryckta på din deklarationssedel.

Vad är bilaga K4?

Information. Blanketten ska användas när du redovisar försäljning av aktier, obligationer och andra värdepapper. Blanketten används även av dig som frivilligt vill återföra uppskovsbelopp från andelsbyten. Har du e-legitimation kan du välja att lämna bilagan via vår e-tjänst Inkomstdeklaration 1.

Hur deklarerar man försäljning av aktier?

När du säljer eller löser in aktier eller andra värdepapper ska du redovisa det i din deklaration året därpå....Deklarera i e-tjänsten

  1. förifyllda uppgifter i din K4-bilaga.
  2. hjälp att beräkna omkostnadsbeloppet enligt schablonmetoden.
  3. automatiska uträkningar och överföringar.

Hur skicka in K4-blankett?

Vart skickar jag blanketten? Skicka blanketten till den adress som står på blanketten. Om det inte står någon adress där kan du skicka blanketten till ditt skattekontor.

Måste man deklarera aktier varje år?

När du säljer eller löser in aktier eller andra värdepapper ska du redovisa det i din deklaration året därpå. Det gäller också om du har ägt aktier i ett bolag som har försatts i konkurs.