:

Hur gör man gungor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man gungor?
  2. Hur brett mellan gungor?
  3. Vilken gungställning är bäst?
  4. Hur förankrar man en gungställning?
  5. Hur sätter man upp en gunga?
  6. Vad är Trapetskrok?
  7. Hur långt ska det vara mellan gungor?
  8. Hur hög ska en gungställning vara?
  9. Hur sätter man upp en babygunga?
  10. Hur mycket vikt klarar en Trapetskrok?

Hur gör man gungor?

En klassisk trägunga kan du göra med en robust träplanka som du sedan borrar 2 hål i i vardera ände. I hålen för du sedan in repet som ska hålla upp gångan. Repet är det extra viktigt att du köper av en bra sort, den måste orka hålla både gungan och barnet (eller den vuxna) som ska använda gungan.

Hur brett mellan gungor?

Avståndet mellan gungtillbehör (t. ex. en gungsits) och marken bör vara minst 35 cm. Avståndet mellan två gungor eller mellan gunga och ställningsram bör vara minst 30 cm.

Vilken gungställning är bäst?

Vinnare och bäst i vårt gungställning test blev Nordic Play 265 cm. Den här ställningen bygger du ihop helt själv men det är rekommenderat att vara minst två personer. Ställningen har plats för två gungor och är utrustad med en plattform med totalt sex pinnar.

Hur förankrar man en gungställning?

Med en tyngre gungställning skulle jag inte lita på att en 70x70 håller för de krafter som uppstår. Jag hade valt att antingen gräva hål för de fyra benen, ställa dit ställningen och sedan fylla med betong. Det borde räcka att de går ner 40-50cm eller göra som Stefan N föreslår. Gjuta och sedan förankra i betongen.

Hur sätter man upp en gunga?

Det absolut enklaste är att fästa gungan i en befintlig krok, takbjälke, chinsstång eller dylikt. Har du inget sådant kan du givetvis även montera en egen trapetskrok. Det som krävs för att hänga upp gungan är en slagborr och själva kroken med tillhörande plugg.

Vad är Trapetskrok?

I motsats till skruvöglan som är sluten, är trapetskroken öppen, så att man lätt kan trä upp kedjor, gungor med mera på den och lätt ta bort dem igen utan att behöva ta ner kroken också. Genom sin vridna form håller trapetskroken fast gungan eller lampan på ett effektivt sätt.

Hur långt ska det vara mellan gungor?

Det bör max finnas två gungor på varje ställning. Bommen, som gungorna hänger på, skulle annars bli för lång och lättare försvagas. Mät avståndet mellan sanden och gungans underkant. Det ska vara minst 40 centimeter.

Hur hög ska en gungställning vara?

Mått. Bygg gungan med höjd, bredd och djup 270 cm. Glöm inte att ståndarnas totala längd måste vara 310 cm, eftersom de måste grävas ned 40 cm i marken för att gungan ska bli stabil.

Hur sätter man upp en babygunga?

Det absolut enklaste är att fästa gungan i en befintlig krok, takbjälke, chinsstång eller dylikt. Har du inget sådant kan du givetvis även montera en egen trapetskrok. Det som krävs för att hänga upp gungan är en slagborr och själva kroken med tillhörande plugg.

Hur mycket vikt klarar en Trapetskrok?

Om ni använder trapetskrokar köpta av oss, klarar de av en belastning på 150 kg per krok vid rätt installering.