Vad är en individuell studieplan?
Innehållsförteckning:
- Vad är en individuell studieplan?
- Hur gör man en studieplan?
- Hur ser en individuell studieplan ut?
- Hur får man sin studieplan?
- Vad ska en studieplan innehålla?
- Vad menas med studieplanering?
- Hur länge får man ha studiehandledning?
Vad är en individuell studieplan?
En individuell studieplan är ett verktyg för att planera en enskild elevs utbild- ning. Inom gymnasieskolans nationella program är stora delar av utbildningen givna ut ifrån det program eleven går på. På introduktionsprogrammen är utbildningen i högre grad anpassad efter den enskilda elevens behov.
Hur gör man en studieplan?
MANUELAS RÅD – SÅ FIXAR DU STUDIEPLANEN
- Gör studieplanen tillsammans i gruppen, det blir oftast mycket bättre än om cirkelledaren själv gör planen. ...
- Dela upp cirkeln i delmoment. ...
- Använd studieplanen under cirkeln. ...
- Tänk på att ni gör en plan – och att planer kan ändras. ...
- Fastna inte i långa formuleringar och svåra ord.
Hur ser en individuell studieplan ut?
En individuell studieplan innehåller ditt mål med studierna, vilka kurser du ska läsa, start- och slutdatum samt antal poäng. Studieplanen gör du tillsammans med en studie- och yrkesvägledare. Varje kurs har ett antal poäng. När du lägger ihop dina poäng och studietid ser du din studieomfattning.
Hur får man sin studieplan?
Vanligtvis hittar du den i skolans intranät, t. ex. Schoolsoft. Om du inte vet var du hittar den kan du kontakta studie- och yrkesvägledaren, mentor eller administratör på skolan.
Vad ska en studieplan innehålla?
Den individuella studieplanen ska alltid innehålla den enskildes utbildningsmål och planerad omfattning av studierna. Om utbildningsmålet är en gymnasieexamen ska detta framgå och även vilket program utbildningen i huvudsak motsvarar. Ingår individuella kurser ska dessutom målen för dessa framgå av planen.
Vad menas med studieplanering?
För att lyckas med dina studier är det viktigt att du har en studieplan. Genom en studieplan får du en karta för hur du ska nå dina mål. När du planerar dina studier med en av våra studie- och karriärvägledare görs en individuell studieplan för dig. Studieplanen är din karta för hur du ska nå dina mål.
Hur länge får man ha studiehandledning?
Det finns ingen begränsning av hur länge och i vilken omfattning en elev kan ha rätt till studiehandledning på modersmålet. Det är elevens behov som ska styra. Källor: 3 kapitlet 12 i § skollagen, 5 kapitlet 4 § skolförordningen och 9 kapitlet 9 § gymnasieförordningen.