:

Hur man gör egen målarfärg?

Innehållsförteckning:

 1. Hur man gör egen målarfärg?
 2. Kan man göra egen färg?
 3. Hur gör man vit målarfärg?
 4. Kan man göra egna vattenfärger?
 5. Hur tillverkas färgen vit?
 6. Hur gör man egen akvarellfärg?

Hur man gör egen målarfärg?

Du kan också använda en ”vattenfärgspuck” och bara doppa penseln i äggtempera i stället för i vatten. Äggtempera torkar i två steg. Efter bara någon timme dunstar vattnet och färgen är yttorr. Det tar dock flera dagar eller veckor beroende på hur tjockt du målat innan äggulan torkar helt och härdar.

Kan man göra egen färg?

Om du vill experimentera med att göra egen färg, använder du pigment i pulverform och kan pröva dig fram med olika bindemedel (se nedan).

Hur gör man vit målarfärg?

Grundfärgerna rött, gult och blått tillåter oss att få till olika färger. Om vi vill åstadkomma nyanser av en färg måste vi blanda i vitt eller svart. Den svarta färgen får vi när alla grundfärger blandas. Den vita färgen däremot innehåller inget pigment, därför är det någonting som inte kan blandas till.

Kan man göra egna vattenfärger?

Ingredienser

 1. 1 dl.
 2. ½ tsk. salt.
 3. 1 ½ msk. pulver ELLER.
 4. 1 ½ dl. färsk färg (välj bland förslagen nedan)
 5. Färgförslag: Gurkmeja, paprikapulver, spenatpulver, rödkål, skal av gul lök eller rödlök, blåbär(ssoppa), aroniabär, rödbeta eller skalet av rödbeta.

Hur tillverkas färgen vit?

Industriell färgtillverkning börjar normalt med en förblandning, där bindemedel, lösningsmedel och pigment blandas till en pigmentpasta. Denna pasta dispergeras med hjälp av kvarnar eller dissolvrar. Efter dispergeringen sker efterblandning, med resterande bindemedel, lösningsmedel och tillsatser.

Hur gör man egen akvarellfärg?

Blanda ca 1 del smält socker, 1 del glycerin, och 3 delar gummi arabicum till en tjock lösning och tillsätt några droppar oxgalla, ett fuktgivande medel som gör färgen mer lättflytande. Tillsätt långsamt vattenfärgspigment med en palettkniv tills du fått fram en styv massa.