:

Hur ont har man efter en bukplastik?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ont har man efter en bukplastik?
  2. Vad krävs för att få en bukplastik?
  3. Hur går bukplastik till?
  4. Hur länge ska man ha korsett efter bukplastik?
  5. Kan man operera bort magen?
  6. Kan man skaffa barn efter bukplastik?
  7. Vilken klinik är bäst på bukplastik?
  8. Hur länge ska man tejpa ärr efter bukplastik?
  9. När kan man bada efter en bukplastik?
  10. Kan man få bukplastik via landstinget?

Hur ont har man efter en bukplastik?

Man kan ha ont de allra första dagarna efter operationen, och alla får recept på smärtstillande tabletter inför hemgång. Smärtan efteråt är större om man har kombinerat bukplastiken med att ha sytt ihop bukmusklerna. Det är bra för alla att försöka undvika tunga lyft den första tiden efter operationen.

Vad krävs för att få en bukplastik?

Kriterier för kirurgi Vi kräver att du har legat viktstabil i minst 6 månader. Kontraindikation (= omständighet som utgör skäl eller hinder) för bukplastik kan vara diabetes, ökad risk för blodpropp, tidigare öppen bukkirurgi med tvärsnittsärr och planerad graviditet.

Hur går bukplastik till?

går en bukplastik till En bukplastik syftar till att ta bort löst överskott av fett och hud på magen samt att strama till den underliggande bukmuskulaturen för att förhindra att magen buktar utåt. Om hud-och fettöverskottet endast sitter under naveln kan man göra en liten bukplastik där man inte rör naveln.

Hur länge ska man ha korsett efter bukplastik?

Bandage och gördel efter bukplastik behåller du på under läkningstiden på ca två veckor och du får tydliga instruktioner innan du går hem. Gördel ska användas under hela dygnet i ca 6–8 veckor.

Kan man operera bort magen?

Operationen görs för att ta bort överskottshud och fett från magen. Ofta görs operationen i kombination med att man syr ihop försvagade och separerade magmuskler. Resultatet är en slätare och jämnare mage. På engelska kallas denna operation ofta för en ”tummy tuck” .

Kan man skaffa barn efter bukplastik?

Normalviktiga kvinnor med kraftigt hudöverskott nedtill på buken, kan ha rätt till behandling inom offentlig sjukvård. Kvinnor som har genomgått en stor bukplastik, kan efter 12- 18 månader bli gravida utan någon risk, dock kan operationens slutresultat påverkas negativt.

Vilken klinik är bäst på bukplastik?

Jag rekommenderar varmt Nordiska Kliniken! Så himla nöjd med resultatet av min bukplastik, toppen service verkligen.

Hur länge ska man tejpa ärr efter bukplastik?

Ärret efter bukplastik blir långt och till en början är det rött, men det bleknar så småningom. Vi rekommenderar att du inte utsätter ärret för solning första året. Vi rekommenderar också att du under sex månader tejpar ärret med Mikropore tejp (finns att köpa på vår mottagning).

När kan man bada efter en bukplastik?

Vänta minst 4 veckor med att bada bastu, besöka badhus och att bada i badkar. Du skall undvika sol/solarium direkt på ärren under 6-12 månader.

Kan man få bukplastik via landstinget?

Vid bukplastik krävs att bukhänget i stående överstiger 5 cm. Efter överviktskirurgi bör det gå minst 2 år innan korrigerande plastikoperationer företas och vikten ska då vara stabil. Buk- och bröstplastik utförs endast en gång i Landstingets regi. Ingreppet utförs i narkos och kan utföras på olika sätt.