:

Hur ofta detox?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ofta detox?
  2. Vad händer i kroppen under detox?
  3. Vad är en detox?
  4. Hur rensar jag levern?
  5. Vad innehåller detox?

Hur ofta detox?

Att göra en utrensning en eller ett par gånger per år är ett perfekt sätt att låta kroppen stressa ned och rensas på lagrade gifter och slaggprodukter. Kroppen rensar dagligen ut sådant som inte är bra för oss med hjälp av bland annat levern, njurarna, tarmen, huden, lungorna, lymfkörtlarna och blodet.

Vad händer i kroppen under detox?

Så genomför du en detox Tanken med en detoxkur är att ge kroppen en möjlighet till återhämtning och utrensning av slaggprodukter. Kroppen arbetar alltid för att vara frisk där levern fungerar som kroppens reningsverk, men slaggprodukter och olika typer av gifter som vi inte kan ta hand om lagras i kroppen.

Vad är en detox?

Detox betyder rening och innebär att du hjälper kroppen att rena den från gifter och slaggprodukter som ansamlas. Det är inget nytt, att rena kroppen har en lång tradition inom många kulturer och religioner. En detox är en mildare variant av rening än en fasta.

Hur rensar jag levern?

Skötselråd

  • Ät vitlök, lök, broccoli och andra svavelinnehållande livsmedel eftersom de kan öka leverns avgiftningsförmåga.
  • Börja dagen med ett glas citronvatten. ...
  • Ett glas vin då och då är bara bra för hälsan, men en alltför stor konsumtion belastar levern som är ansvarig för nedbrytningen av alkohol i kroppen.

Vad innehåller detox?

Ät lättsmält och renande mat Frossa i frukt, bär, gröna grönsaker, rotfrukter, baljväxter, nötter och frön. Den typen av kost är rik på antioxidanter och klorofyll, ger bra näring, är basbildande och fiberrik. Fiber är bra att äta i samband med en detox då det bidrar till en normal tarmfunktion.