:

Hur räknas bouppteckning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur räknas bouppteckning?
  2. Vad kostar en bouppteckning och arvskifte?
  3. Hur gör man en bouppteckning steg för steg?
  4. När ska bouppteckningen upprättas?
  5. När ska du söka anstånd för bouppteckning?
  6. När ska bouppteckning skickas in?

Hur räknas bouppteckning?

En bouppteckning är en skriftlig handling där man redovisar en sammanställning av den avlidnes tillgångar och skulder på dödsdagen. Om den avlidne var gift vid dödsfallet ska även den efterlevande makens/makans tillgångar och skulder tas upp i bouppteckningen.

Vad kostar en bouppteckning och arvskifte?

Vad gäller prissättningen arbetar jurister efter en timtaxa och en kostnad på 8000 för en normal bouppteckning och 15000 för bouppteckning och arvsskifte är inte orimligt, men jag skulle rekommendera att ta kontakt med fler jurister för att fråga vad de skulle ta för samma tjänst.

Hur gör man en bouppteckning steg för steg?

  • Göra en bouppteckning steg för steg Kalla alla delägare i dödsboet till en bouppteckningsförrättning så snart som möjligt. Ta fram underlag som styrker tillgångar och skulder, till exempel fastighetsbeteckning, uppgifter om bankkonton och aktieinnehav. Kalla också två förrättningsmän, som inte är arvingar.

När ska bouppteckningen upprättas?

  • När en person avlidit ska det upprättas en så kallad bouppteckning. En bouppteckning är en sammanställning över den avlidna personens tillgångar och skulder. Bouppteckningen ska skickas in till Skatteverket för registrering inom fyra månader efter dödsfallet.

När ska du söka anstånd för bouppteckning?

  • Anstånd. Behöver ni söka anstånd ska det göras inom tre månader efter dödsfallet. Ansök genom att ringa eller skriv till oss och förklara varför bouppteckningen inte kan göras. Har du frågor om bouppteckning ska du ringa Skatteupplysningen 0771-567 567. Mejla till handläggare för bouppteckning.

När ska bouppteckning skickas in?

  • Bouppteckning ska skickas inom fyra månader Bouppteckningen ska skickas in till Skatteverket inom fyra månader efter dödsfallet. Skatteverket skickar ett informationsbrev med en förteckning över vilka kontor som handlägger bouppteckningar till dig. Informationsbrevet har ett ärendenummer samt personuppgifter om den avlidna personen.