:

Hur pumpa däck på mack?

Innehållsförteckning:

  1. Hur pumpa däck på mack?
  2. Var pumpar man bildäck?
  3. Hur ofta ska man pumpa däcken?
  4. Hur pumpar man Mopeddäck?
  5. Hur mycket ska man pumpa däcken?

Hur pumpa däck på mack?

Haka av bensinmackens luftrycksapparat och bär till bilen. Skruva av ventilens hatt och tryck fast apparatens munstycke mot ventilen. Justera om luften pyser ut.

Var pumpar man bildäck?

Om du inte har en luftkompressor hemma så behöver du åka till en bensinstation. De flesta bensinstationer har en vatten- och luftavdelning där du kan fylla på luft i dina bildäck. Parkera din bil nära så att luftslangen når till alla fyra däck.

Hur ofta ska man pumpa däcken?

Kontrollera trycket varannan till var fjärde vecka och alltid innan du åker längre sträckor eller om du har extra tung last. Kalla däck. Du får en mer exakt mätning om du kontrollerar trycket när däcken är kalla, innan utomhustemperaturen stiger och däcken utsätts för direkt solljus.

Hur pumpar man Mopeddäck?

Hur mycket luft ska man ha i mopeddäck? Kör du med passagerare bak bör du ha 2.0 bar i bakdäcken. Fram brukar man snitta 1,25-50 bar. Max 1,5.

Hur mycket ska man pumpa däcken?

Lämpligt lufttryck varierar mellan olika bilar men brukar vara någonstans runt 2.5 bar (250 kpa) på en vanlig personbil. Vanligtvis hittar du en märkning på tanklocket eller vid förardörren vilket lufttryck som rekommenderas för just din bil, annars står det så klart i bilens instruktionsbok.