:

Hur skriver man adressen till ett dödsbo?

Innehållsförteckning:

 1. Hur skriver man adressen till ett dödsbo?
 2. Får brev till dödsbo?
 3. Hur får man kontakt med ett dödsbo?
 4. Hur kan man beställa Adressändring till dödsbon?
 5. När upphör ett dödsbo?
 6. Kan du eftersända dödsboets post?
 7. Hur ska man skriva ut vårdnadsintyg till dödsboet?

Hur skriver man adressen till ett dödsbo?

Ändra dödsboets adress

 1. kontakta Svensk adressändrings kundtjänst för att få dödsboets post eftersänd till en särskild adress, exempelvis till en dödsbodelägare eller boutredningsman.
 2. om dödsboets post går till äldreboende behöver du anmäl ny adress för dödsboet till Skatteverket.

Får brev till dödsbo?

När vi får kännedom om att en kund har avlidit skickar vi ut ett brev till den avlidnes adress, där vi skriver vilka räkningar det gäller. Vi hjälper dig att betala dödsboets räkningar avgiftsfritt upp till 12 månader efter dödsfallet.

Hur får man kontakt med ett dödsbo?

Behöver du hjälp med att ta hand om ett dödsbo eller har frågor som gäller bouppteckningar och arvskiften med mera kan du behöva kontakta en jurist som arbetar med arvsfrågor. Lyssna på Bank- och finanspodden om dödsbo - centrala begrepp och kontakten med banken.

Hur kan man beställa Adressändring till dödsbon?

 • Adressändring hjälper dig att få den eftersänd till en annan adress. Vid dödsfall kan man ansöka om "Särskild postadress" för dödsbon, till Adressändring samt Skatteverket. Läs mer om och beställ adressändring med eftersändning hos Adressändring. Lagra post – gör ett uppehåll i postutdelningen

När upphör ett dödsbo?

 • Samma dag som en person dör övergår det som personen ägde, avtal och skulder till ett dödsbo. Ett dödsbo upphör när arvskiftet är klart, det vill säga när den dödas eventuella tillgångar har delats upp mellan arvingarna.

Kan du eftersända dödsboets post?

 • Att eftersända dödsboets post. Ungefär en vecka efter dödsfallet, skickar Skatteverket ut en fråga om dödsboet vill anmäla en ny adress. Skatteverket aviserar inte den nya adressen till andra. Om du vill att all post ska skickas till en ny adress behöver du även kontakta Svensk adressändring.

Hur ska man skriva ut vårdnadsintyg till dödsboet?

 • Vårdnadsintyg för att sköta post och försändelser till dödsboet. Om någon utomstående ska kunna hämta ut försändelser, brev och paket till dödsboet, behöver begravningsbyrån skriva ut ett vårdnadsintyg. Vårdnadsintyg ska vara undertecknat och förvaras hos postombudet, som tar hand om försändelser till dödsboets adress.