:

Hur minskar jag storleken på en PDF?

Innehållsförteckning:

 1. Hur minskar jag storleken på en PDF?
 2. Hur ändrar man storlek på en PDF fil?
 3. Varför blir min PDF fil så stor?
 4. Hur gör man en fil mindre Mac?
 5. Hur får man en bild att bli mindre?
 6. Hur komprimerar man en PowerPoint fil?
 7. Hur kan du redigera en pdf-fil?
 8. Hur komprimerar du en pdf-fil?
 9. Hur kan du lägga till text i en pdf-fil?

Hur minskar jag storleken på en PDF?

Öppna de PDF-filer som du vill komprimera i appen Förhandsvisning på datorn. Välj Arkiv > Exportera. (Välj inte Exportera som PDF.) Klicka på popupmenyn Quartz-filter och Minska filstorlek.

Hur ändrar man storlek på en PDF fil?

Acrobat kan justera sidornas storlek i en PDF-fil så att de passar den pappersstorlek du har valt.

 1. Välj Arkiv > Skriv ut.
 2. Välj ett av följande alternativ från popup-menyn Sidskalning: Anpassa till utskrivbart område Förstorar eller förminskar sidorna enligt papprets storlek. ...
 3. Klicka på OK eller Skriv ut.

Varför blir min PDF fil så stor?

Ofta blir pdf-filer som skapas i Microsoft Word väldigt stora. Genom att spara med en annan teknik kan du undvika detta. Pdf är det bästa dokumentformatet när du behöver publicera ett dokument online eller skicka det till någon – du vet att det kommer att se ut som du vill och att det inte är lätt att ändra.

Hur gör man en fil mindre Mac?

Välj Arkiv > Minska filstorlek (från Arkiv-menyn överst på skärmen). Markera vilka justeringar du vill göra: Skala ned stora bilder: Bilder skalas till upplösningen som används i dokumentet med bevarad visuell kvalitet.

Hur får man en bild att bli mindre?

Minska en bilds filstorlek

 1. Öppna filen som du vill ändra i appen Förhandsvisning på datorn.
 2. Välj Verktyg > Justera storlek och markera sedan Sampla om bild.
 3. Ange ett lägre värde i fältet Upplösning. Den nya storleken visas längst ner.

Hur komprimerar man en PowerPoint fil?

Komprimera (zippa) en presentation med Utforskaren Bläddra till den presentation du vill komprimera. Högerklicka på presentationen och välj sedan Skicka till > Komprimerad mapp. Windows skapar en ny . zip-fil och ger den samma namn som PowerPoint-filen.

Hur kan du redigera en pdf-fil?

 • Öppna en PDF-fil i Acrobat och välj Verktyg > Redigera PDF > Redigera. Du kan redigera en PDF-sida i taget. Om du behöver utföra mer omfattande redigering eller göra globala formateringsändringar i hela dokumentet redigerar du originaldokumentet.

Hur komprimerar du en pdf-fil?

 • Så här komprimerar du en PDF. Bara dra och släpp din PDF-fil i rutan ovan, vänta på att komprimeringen genomförs och ladda ner filen. ... Filstorleken är begränsad till 5 GB. Även med stora PDF-filer behöver komprimeringsverktyget några sekunder för att utföra arbetet.

Hur kan du lägga till text i en pdf-fil?

 • Du kan lägga till eller infoga ny text i en PDF-fil med något av de teckensnitt som har installerats på datorn. Välj Verktyg > Redigera PDF > Lägg till text . Öppna en PDF-fil och välj Verktyg > Redigera PDF > Lägg till text. Dra för att definiera bredden på det textblock som du vill lägga till.