:

Hur gör man en accent på datorn?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man en accent på datorn?
  2. Hur gör man apostrof på datorn HP?
  3. Hur gör man ett uppochnervänt utropstecken på datorn?
  4. Hur gör du för att skriva tecken på tangentbordet?
  5. Kan du skriva ut ett mellanslag på tangentbordet?
  6. Hur gör du för att skapa ett smart tangentbord?
  7. Hur gör man med Num Lock på tangentbordet?

Hur gör man en accent på datorn?

é – Tryck ´ (släpp). Tryck E. à – Tryck Shift + ` (släpp).

Hur gör man apostrof på datorn HP?

Knappen ligger till vänster om backspace-knappen. Tryck på ´och sedan vokalen.

Hur gör man ett uppochnervänt utropstecken på datorn?

Du kan skriva upp-och-nervänt frågetecken genom att trycka ned Shift+Ctrl+Alt och samtidigt på frågetecknet en gång. Du kan skriva upp-och-nervänt utropstecken genom att samtidigt trycka Shift+Ctrl+Alt, hålla dem nedtryckta och samtidigt trycka på utropstecknet.

Hur gör du för att skriva tecken på tangentbordet?

  • Så gör du för att skriva ovanliga tecken på tangentbordet (PC): Håll ner Alt-tangenten (direkt till vänster om mellanslag/space) och slå in en kod med siffertangenterna på det numeriska tangentbordet (den uppsättning tangenter med siffror som oftast finns längst till höger på ett tangentbord). Observera att Num Lock måste vara aktiverat.

Kan du skriva ut ett mellanslag på tangentbordet?

  • Skriv ut ett mellanslag på tangentbordet: Du kan tvinga datorn att skriva ut ett mellanslag, exempelvis om du vill att flera mellanslag ska följa varandra. På tangentbordet skriver du detta ”tecken” genom att hålla ner Alt -tangenten och slå koden 0160. ¡ Alt + 0161

Hur gör du för att skapa ett smart tangentbord?

  • Tryck på knappen till vänster om Enter -knappen på din PC eller Mac-tangentbord . Hold " Alt " på en PC-tangentbord och typ " 0146 " med det numeriska tangentbordet för att skapa en smart apostrof .

Hur gör man med Num Lock på tangentbordet?

  • Håll ner Alt-tangenten (direkt till vänster om mellanslag/space) och slå in en kod med siffertangenterna på det numeriska tangentbordet (den uppsättning tangenter med siffror som oftast finns längst till höger på ett tangentbord). Observera att Num Lock måste vara aktiverat.