:

Hur gör man avstämning av konton?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man avstämning av konton?
  2. Vad gör du vid en Månadsavstämning?
  3. Varför gör man avstämning?
  4. Vad ingår i kundreskontra?
  5. Vad är Balansavstämning?
  6. Hur ofta får man avstämning?

Hur gör man avstämning av konton?

Att göra en bankavstämning innebär att du matchar saldot på bankkontot med med saldot på bokföringskontot i ditt bokföringsprogram. Det vill säga det konto i bokföringen som du använder när du bokför in- och utbetalningar på ditt bankkonto. Företagskontot i bokföringen tillges ofta bokföringskonto 1930.

Vad gör du vid en Månadsavstämning?

Hur ofta bör jag stämma av? I de flesta fall bör du göra avstämning vid varje månadsslut för att vara säker på att balansräkningar och resultaträkningar är korrekta och att redovisad moms stämmer. Vid bokslut är avstämningen nödvändig eftersom avstämningsunderlagen utgör bokslutsbilagor.

Varför gör man avstämning?

Varför ska jag stämma av? Alla som bokför måste regelbundet göra avstämningar av sina konton för att försäkra sig om att bokföringen är korrekt. Framför allt är det balanskonton som stäms av för att kontrollera att fordringar och skulder i bokföringen är korrekt angivna i balansräkningen.

Vad ingår i kundreskontra?

Därför är det lättare att använda sig av en reskontra för att ha uppsikt över alla olika kunder. En kundreskontra innehåller även information om företagets kontaktperson, företagsnummer, adress och övriga viktiga uppgifter för att kunna kategorisera dem på enklast sätt.

Vad är Balansavstämning?

Översikten i Balansavstämning visar alla balanskonton som har transaktioner bokförda på sig fram till och med den period som du arbetar med för tillfället. Vilka kolumner som visas varierar beroende på storleken på den skärm du arbetar på.

Hur ofta får man avstämning?

Avstämningen sker slumpvis – cirka en av åtta gånger, så nästa avstämning kan lika gärna ske nästa gång du handlar.