:

Vad smakar Aromat?

Innehållsförteckning:

  1. Vad smakar Aromat?
  2. Vad kan man använda Aromat till?
  3. Hur nyttigt är Aromat?
  4. Vad är Aromat gjort av?
  5. Vilka kryddor ingår i Aromat?
  6. Vad kan man ersätta Aromat med?

Vad smakar Aromat?

Aromat (namnskyddat varumärke) är gammal klassisk kryddblandning bestående av lök, vitlök, sellri, vegetablisk olja, mjölksocker, jästextrakt och tillsatser som klumpförebyggande medel (E552) och smakförstärkaren mononatriumglutamat (E621). ... Aromat är ett bra exempel om man vill få en uppfattning om hur umami smakar.

Vad kan man använda Aromat till?

Knorr Aromat är en allsidig kryddmix som kan användas till det mesta inom matlagning – både under tillredning eller som bordskrydda. Passar utmärkt till kött, fisk, såser, grönsaker, soppor med mera. Den lockar fram den goda smaken i den goda maten!

Hur nyttigt är Aromat?

Ja det stämmer att Aromat inte är så hälsosamt för oss. Det beror på att det innehåller glutamat, ett ämne som sägs kunna ge både huvudvärk, svettningar och allvarligare skador som fosterskador och depressioner.

Vad är Aromat gjort av?

Aromat är ett varumärke för en kryddblandning från Knorr som innehåller salt, mononatriumglutamat (E621), mjölksocker, stärkelse, jästextrakt, lök, solrosolja, palmfett, kryddor (bland annat vitlök och selleri), karljohansvamp och smörsopp. Salthalten i Aromat är 57,9 procent.

Vilka kryddor ingår i Aromat?

Prova att blanda Knorr Aromat Kryddsalt med finhackad färsk rosmarin och timjan, havssalt och en skvätt olivolja som som smaksättare till kött, fisk och grönsaker.

Vad kan man ersätta Aromat med?

För något år sen upptäckte jag dock ett substitut! Och det är kombinationen av det gudomliga örtsaltet Herbamare/Trocomare och den kraftigt underskattade kryddan lökpulver! När man blandar dessa två får man nämligen en krydda som smakar väldigt lik Aromat, men helt utan konstigheter. Dessutom är den vegansk.