:

Vilket konto ska summan i leverantörsreskontran stämmas av mot?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket konto ska summan i leverantörsreskontran stämmas av mot?
  2. Vad gör man på kundreskontra?
  3. Vad innebär en avstämning?
  4. Vad är en avstämning?
  5. Vad är Reskontralista?
  6. Vad är Reskontrahantering?

Vilket konto ska summan i leverantörsreskontran stämmas av mot?

Ange Period för avstämning. Nu visas hela leverantörsreskontrasaldot i Summa saldo. Eftersom leverantören 49999 Skatteverket bokförs mot konto 2650 till skillnad från vanliga kontot 2440, så kan dessa konton stämmas av separat.

Vad gör man på kundreskontra?

En reskontra fungerar som en databas med t ex kunder, leverantörer eller anställda. I en kundreskontra kan du t ex samla uppgifter om kunderna, obetalda och betalda fakturor, returer, påminnelser, mm. En leverantörsreskontra fungerar på motsvarande sätt men gäller naturligtvis leverantörerna.

Vad innebär en avstämning?

Med avstämning menas en kontroll på kontonivå att balans- och resultatkontona stämmer innan man lämnar ifrån sig eller arkiverar en balansrapport/balansräkning eller en resultatrapport/resultaträkning för en period. Först när avstämningen är klar kan rapporterna användas som beslutsunderlag.

Vad är en avstämning?

En avstämning är en kontroll av balans- och resultatkontona i bokföringen för att se att allt stämmer överens innan man lämnar ifrån sig en balansräkning eller balansrapport. En avstämning ska också ske innan man arkiverar rapporterna. Innan detta moment kan de inte utgöra beslutsunderlag.

Vad är Reskontralista?

I rapporten Reskontralista får du information om din kundreskontra, vilka fakturor som är obetalda per ett visst datum. Datumfältet avser fakturadatum och för att få med alla obetalda fakturor bör du välja ett datum långt bakåt i tiden.

Vad är Reskontrahantering?

Reskontrahanteringen sammanför hanteringen av fakturor och kundfordringar. Med hjälp av vår effektiva tjänstemodell kan våra kunder utlokalisera sina fakturaförsändelser, sin reskontrahantering och hanteringen av fordringar och på så sätt koncentrera sig på företagets kärnverksamhet.