:

Hur gör man vid avmaskning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man vid avmaskning?
  2. Hur maskar man av en halsduk?
  3. Hur maska av resår?
  4. Hur länge håller avmaskning?
  5. Hur maskar man av en vante?

Hur gör man vid avmaskning?

Vid avmaskning med räta maskor, så stickas maskorna och så efterhand lyft näst sist stickade maskan över den sist stickade maskan. När det är en maska kvar, klipps tråden, och garnet dras genom den sista maskan.

Hur maskar man av en halsduk?

Jag brukar lägga den återstående garntåten över den stickade kant som ska maskas av medan maskorna fortfarande sitter på stickan (lagom utsträckt, inte ihoptjoffad och -skrynklad, så klart). Om garnändan är minst tre gånger så lång som avmasknings-kanten räcker det återstående garnet.

Hur maska av resår?

Sticka såhär: Maska av med räta från rätsidan såhär: Sticka 2 maskor räta, * stick vänster sticka in i de 2 maskorna på höger sticka från vänster mot höger och sticka maskorna räta tillsammans, sticka 1 rät *, sticka från *-* tills det återstår 1 maska på stickan. Klipp av tråden och dra den genom sista maskan.

Hur länge håller avmaskning?

Ofta är valpen redan avmaskad hos uppfödaren, men den nya valpägaren bör avmaska minst en gång efter hämtningen. På unga valpar räcker det med att använda ett medel som har effekt mot spolmaskar, t ex Banminth. Hunden bör sedan avmaskas igen någon gång mellan 6 mån och 1 års ålder.

Hur maskar man av en vante?

Håll vanten så att de två trådarna hänger i den vänstra sidan. Klipp av garnet och sätt den inre tråden på den bakre stickan på en tapesserinål utan udd. Trä tråden genom den sista maskan så att den hamnar ytterst till vänster. Trä sedan tråden genom maskorna omväxlande från den främre och den bakre stickan.