:

Hur går en begravning till med urna?

Innehållsförteckning:

  1. Hur går en begravning till med urna?
  2. Hur går en jordfästning till?
  3. Vad kostar en begravning i Finland?
  4. Vad säger prästen på begravningen?
  5. Vem betalar begravningen i Finland?
  6. Vad kostar en kista till begravning?

Hur går en begravning till med urna?

Under en akt med urna ställs urnan på ett bord längst fram i kyrkan/kapellet och den kan, precis som en kista, dekoreras med blommor och med personliga önskemål. Begravningsakten går till på samma vis som en ceremoni kring en kista, musik spelas, sånger sjungs och tal hålls för den avlidne.

Hur går en jordfästning till?

Kistan bärs ut under orgelmusik och möts eventuellt av klockringning. De församlade följer efter kistan till graven. De närmast anhöriga går närmast efter kistan. Avskedstagandet sker med blommor eller ord.

Vad kostar en begravning i Finland?

I snitt används i Finland för begravning €. Detta omfattar i allmänhet kista, urna, transporter, blommor, minnesstund, tidningsannonser och församlingens kostnader.

Vad säger prästen på begravningen?

När begravningen hålls i kyrkan så är den vanliga ordningen att begravningen börjar med orgelmusik. Prästen inleder med att säga några ord och efter detta så brukar det vara antingen en anhörig eller någon inhyrd solist som sjunger eller spelar ett soloframförande. Efter detta så sjungs en gemensam psalm.

Vem betalar begravningen i Finland?

Mindre bemedlade familjer kan ansöka om bidrag till begravningskostnaderna från kommunens socialförvaltning. Anhöriga till krigsinvalider som blivit invalidiserade eller skadade i Finlands krig kan få begravningsbidrag från Statskontoret.

Vad kostar en kista till begravning?

En billig begravningskista i furu kostar hos oss 2.990 kr under förutsättning att man beställer eller bokar en begravning hos oss. Vill du endast köpa en billig begravningskista kostar den 3.990 kr.