:

Hur gör man två stolpar tillsammans?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man två stolpar tillsammans?
  2. Hur minskar man stolpar?
  3. Hur gör man en Luftmaskbåge?
  4. Vad är Dubbelstolpe?
  5. Hur läser man en Virkbeskrivning?
  6. Hur gör man fasta maskor?
  7. Vad är en Halvstolpe?
  8. Hur man virkar en blomma?

Hur gör man två stolpar tillsammans?

2 stolpar tillsammans – 2 st tills Gör ett omslag innan du sticker ner i mb och drar igenom garnet. Du har nu tre öglor på nålen. Dra garnet genom två öglor. Gör ett nytt omslag och stick ner i nästa mb och dra igenom garnet.

Hur minskar man stolpar?

Du minskar genom att virka samman 2 stolpar till en (det syns i detalj på bilden). Den sista stolpen i varje lm-båge virkas tillsammans med den första stolpen i nästa lm-båge. Samma sak hela varvet ut! Börja varvet med 1 st i din närmsta lm-båge, virka så nästa st tillsammans med den första stolpen runt nästa lm-båge.

Hur gör man en Luftmaskbåge?

hämta upp garn och dra garnet direkt genom öglan på virknålen. Hörnens 3 lm kan kallas luftmaskbåge. Nästa varv ska vi börja i hörnets luftmaskbåge, så vi tar oss dit med smygmaskor: Virka 1 smygmaska i nästa maska, och 1 smygmaska om hörnets luftmaskbåge.

Vad är Dubbelstolpe?

Dubbelstolpe/dubbelstolpar (dst): Gör 2 omslag, nedtag i en maska från föregående varv, omtag och hämta garn (= 4 öglor på virknålen), gör ett omtag och dra garnet genom de 2 första öglorna på virknålen, gör ett nytt omtag och dra garnet genom nästa 2 öglorna på virknålen, gör ytterligare ett omtag och dra garnet genom ...

Hur läser man en Virkbeskrivning?

Man läser ett virkdiagram tvärtom mot hur man normalt läser: Från högre till vänster, nerifrån och upp. Du börjar alltså nederst i det högra hörnet, och jobbar dig mot vänster, symbol för symbol, varv för varv uppåt (se RÖD cirkel och pilar).

Hur gör man fasta maskor?

Fastmaskor virkas genom att sticka virknålen genom maskan, slå om garnet om virknålen och dra den nya öglan igenom maskan. Det är nu två öglor på virknålen. Slå om garnet igen och dra igenom båda öglorna. Du har nu virkat en fastmaska.

Vad är en Halvstolpe?

Hst står för halvstolpe. För att virka en halvstolpe ska du slå om garnet på virknålen, sticka den igenom maskan och slå om igen. Det är nu tre öglor på nålen. Slå om igen och dra igenom alla tre öglor.

Hur man virkar en blomma?

Liten söt blomma ”by BautaWitch” på 5 minuter. Börja med en magisk cirkel med 4 maskor (Drops har en bra instruktionsvideo om du är osäker på hur man gör!). Slut ringen med 1 sm i den första maskan. Det ger dig 5 maskor att göra 5 blomblad i. Ta av garnet och byt färg för blombladen.