:

Vad gör man på en Sterilcentral?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gör man på en Sterilcentral?
  2. Vad är Sterilteknik och hur går det till?
  3. Vad gör en Steriltekniker?
  4. Hur blir man Steriltekniker?
  5. Vad gör man på Sterilen?
  6. Vad gör en instrument och Steriltekniker?
  7. Hur mycket tjänar en Steriltekniker?
  8. Vilka arbetstider har en Steriltekniker?

Vad gör man på en Sterilcentral?

En sterilteknikers arbetsuppgifter på en sterilcentral består av att rengöra, desinfektera, kontrollera och sterilisera kirurgiska instrument. Stor vikt ligger på basala hygienrutiner och patientsäkerhet. Noggrannhet och aseptiskt arbetssätt ska alltid följas i alla arbetsmoment.

Vad är Sterilteknik och hur går det till?

Operations- och avdelningsinstrument behöver steriliseras innan de används inom patientvård. Vi på sterilteknik förser operation och sjukhusets övriga avdelningar/mottagningar med denna tjänst. Vi levererar sterila instrument till avdelningar och mottagningar inom respektive sjukhus. ...

Vad gör en Steriltekniker?

Sterilteknikerns arbetsuppgifter är att rengöra, desinficera, kontrollera och paketera medicinsk utrustning och gods. Arbetsplatsen är vanligtvis på en steril- och operationsenhet eller på en tandvårdsklinik.

Hur blir man Steriltekniker?

Utbildning till steriltekniker omfattar 300 yhp, vilket motsvarar cirka 1,5 års heltidsstudier på Yrkeshögskolan. Bra förberedande grundutbildning finns på gymnasiets Vård- och omsorgsprogrammet. Det är meriterande om du är utbildad undersköterska, gärna med erfarenhet från operationssjukvård.

Vad gör man på Sterilen?

Rengöring, desinfektion, instrumentvård, funktionskontroller, paketering, märkning, sterilisering och lagerhållning samt övervakning av desinfektions- och steriliseringsprocesser är några exempel på en sterilteknikers arbetsuppgifter.

Vad gör en instrument och Steriltekniker?

Instrument- och steriltekniker Som steriltekniker blir du en avgörande länk i den vårdkedja som sterilteknisk enhet utgör när det gäller att säkerställa desinfektion och sterilisering av kirurgiska instrument. Steriltekniker är en utbildning i tiden.

Hur mycket tjänar en Steriltekniker?

29 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vilka arbetstider har en Steriltekniker?

Vi arbetar idag 40 - timmar/vecka och Dina arbetstider blir 07:00 - 15:30 mån-fre. Arbetet på avdelningen är tekniskt och kvalitetskrävande. Verksamheten är självständig och starkt lagstyrd. Har Du annan utbildning än Steriltekniker kan Dina arbetsuppgifter komma att begränsas.