:

När ska man gödsla vitlök?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man gödsla vitlök?
  2. Hur mycket hönsgödsel till vitlök?
  3. Kan man Täckodla vitlök?
  4. Vilken näring behöver vitlök?
  5. Hur mycket hönsgödsel i en pallkrage?

När ska man gödsla vitlök?

Fyll igen fårorna och vattna ordentligt, sen klarar vitlöken sig själv fram till våren. När våren kommer börjar vitlöken växa och då kan du gödsla och vattna regelbundet fram till juli-augusti-september då bladen börjar vissna och lökarna är mogna.

Hur mycket hönsgödsel till vitlök?

Ett jämt lager gödsel Ca 1 liter Växa till en pallkrage där det ska växa vitlök är lagom. Jag brukar mylla ner gödslet lite i jordytan innan klyftorna hamnar där. Mitt motto är alltid att gödsla lite för mycket än lite för lite. Många odlare har generellt en tendens att gödsla våra grönsaker för dåligt.

Kan man Täckodla vitlök?

Förbättra planteringsplatsen med kompost och gödsel innan du planterar vitlöken. ... Till våren kan du gödsla med vedaska och hönsgödsel. Jag brukar också täckodla med gräsklipp som ger både näring och bibehåller fukten i jorden.

Vilken näring behöver vitlök?

Vitlök vill ha mycket näring. Se till att jorden är välgödslad innan du planterar. Vitlöken klarar nästan vilken kyla som helst men den klarar inte att stå i vatten. Jorden måste alltså vara väldränerad på djupet.

Hur mycket hönsgödsel i en pallkrage?

Pallkragar: Blanda ner 2-4 l per pallkrage (2-4 l/m2) i hela jordvolymen när jorden görs i ordning för sådd och plantering. Extra gödsling ett par gånger under sommaren med ca 1-2 dl/m2. Den högre doseringen till näringskrävande växter som kål, morot, sallat och lök, den lägre för t ex ärtor och bönor.