:

Hur tar man sig till Skierfeklippan?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man sig till Skierfeklippan?
  2. Hur tar man sig till Rapadalen?
  3. Hur kommer man till Aktse?
  4. Hur hög är Skierfe?
  5. Vad betyder Skierfe?
  6. Vad Sarek?
  7. Vad betyder Rapadalen?
  8. Hur högt är Skierfe?

Hur tar man sig till Skierfeklippan?

Det går utmärkt att ta sig dit med hjälp av Google maps men tänk på att mobilnätet är dåligt på vägen så routa i god tid.

  1. Ta E45 en kort bit norrut från Jokkmokk.
  2. Ta avfarten västerut mot Kvikkjokk.
  3. Efter ca 72 km svänger du höger in på en grusväg.
  4. Fortsätt ca 20 km till du kommer till parkeringen vid Sitoälvsbron.

Hur tar man sig till Rapadalen?

Vandrare som börjar i Kvikkjokk vandrar ofta Kungsleden norrut för att via STF Aktse ta sig in i Rapadalen och vidare in i Routesvagge. Även STF Aktse når du efter två dagars vandring från STF Saltoluokta Fjällstation.

Hur kommer man till Aktse?

Du kan också komma till Aktse norrifrån med buss från Gällivare till Kebnats och vidare över sjön med båt till Saltoluokta fjällstation. Vand ringen fortsätter på Kungsleden fram till Aktse. Den turen är också ca 40 km.

Hur hög är Skierfe?

1 179 m Skierfe/Elevation

Vad betyder Skierfe?

Skierfe är en bergstopp i den sydöstra delen av Sarek. Dess västra sluttning stupar nästan lodrätt 700 meter ned till Rapaätno och Laitauredeltat. Höjden över havet är 1179 meter. ... Stigen upp till toppen betraktas som lättvandrad och Skierfe är därför ett populärt utflyktsmål för folk som vandrar längs Kungsleden.

Vad Sarek?

Sarek är en 1970 km2 stor nationalpark i västra delen av Jokkmokks kommun i Lappland och bildades 1909. Sarek är Sveriges största högfjällsområde där samer har bott och följt renens vandringar i urminnes tider. Sarek gränsar i väster till Padjelanta nationalpark och i nordost till Stora Sjöfallets nationalpark.

Vad betyder Rapadalen?

Rapadalen (lulesamiska: Ráhpavuobme) är en cirka 35 kilometer lång dalgång i Sareks nationalpark i Lappland (Jokkmokks kommun). Dalgången omges av branta berg, bland andra Skierfe, Piellorieppe och Skårkimassivet, och genomflyts av älven Rapaätno. Vegetationen utgörs huvudsakligen av fjällbjörkskog och videbestånd.

Hur högt är Skierfe?

1 179 m Skierfe/Elevation Skierfe är en bergstopp i den sydöstra delen av Sarek. Dess västra sluttning stupar nästan lodrätt 700 meter ned till Rapaätno och Laitauredeltat. Höjden över havet är 1179 meter.