:

Vad kostar det att vara med i Hotell och Restaurangfacket?

Innehållsförteckning:

  1. Vad kostar det att vara med i Hotell och Restaurangfacket?
  2. Vem skriver kollektivavtalet för hotell och restauranganställda arbetare?
  3. Hur många dagar får man jobba i sträck hotell och restaurang?
  4. Vad är medlemsavgiften hos HRF om du studerar på HT programmet?
  5. Vad gör Hotell och restaurangfacket?
  6. Hur mycket är 100% OB?

Vad kostar det att vara med i Hotell och Restaurangfacket?

Du betalar en årlig serviceavgift till Hotell- och restaurangfacket på 0,51 procent av lönesumman samt en fast årsavgift på 7,5 % av ett prisbasbelopp. Detta gäller alla kollektivavtal tecknade från och med 1 januari 2017. Premierna för försäkringarna kan variera från år till år.

Vem skriver kollektivavtalet för hotell och restauranganställda arbetare?

LO-förbundet Hotell- och restaurangfacket (HRF) bildades 1918, och har därmed hunnit vara med om stora förändringar inom branschen. Förbundets främsta fokus är kollektivavtalet och att arbetsplatser ska erbjuda bra villkor för sina anställda, oavsett anställningsgrad.

Hur många dagar får man jobba i sträck hotell och restaurang?

Anmärkning: Enligt 10 b § Arbetstidslagen (1982:673) får den sammanlagda arbetstiden under varje period om sju dagar uppgå till högst 48 timmar i genomsnitt under en beräk- ningsperiod om högst fyra månader.

Vad är medlemsavgiften hos HRF om du studerar på HT programmet?

Om du studerar på en utbildning inom våra branscher kan du bli gratis studerandemedlem under hela studieperioden. Studerandemedlemmar har inte tillgång till våra medlemsförsäkringar – de kan däremot läggas till för lägsta medlemsavgiften på 224 kronor/mån.

Vad gör Hotell och restaurangfacket?

HRF arbetar för att teckna kollektivavtal med arbetsgivare inom våra branscher. Vi arbetar också med frågor om utbildning, forskning och utveckling, inflytande och arbetsmiljö.

Hur mycket är 100% OB?

Det står för ersättning för obekväm arbetstid, alltså tider på dygnet när de flesta andra inte arbetar, som kvällar, nätter och helger. Ob-ersättning betalas ut som en procentsats av lönen. Har du 100 procent ob får du alltså dubbel så mycket i lön den timmen.