:

Hur gör man för att gå ur Byggnads?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör man för att gå ur Byggnads?
  2. Vad går Medlemsavgiften till IF Metall?
  3. Vad gäller vid egen uppsägning IF Metall?
  4. När får man A-kassa om man säger upp sig?
  5. Vad förlorar man på att gå ur facket?
  6. Hur betalar man a kassa IF Metall?

Hur gör man för att gå ur Byggnads?

Om du inte längre vill vara medlem hos oss måste du själv avsluta ditt medlemskap. Det gör du genom att fylla i och skicka in formuläret längre ner på denna sida. Du måste betala alla medlemsavgifter fram till din sista medlemsdag.

Vad går Medlemsavgiften till IF Metall?

Medlemsavgiften används till exempel till följande verksamheter: Medlemsavgift a-kassa. Lokal verksamhet i avdelningarna. Medlemsförsäkringar, bland annat inkomstförsäkring och olycksfallsförsäkring.

Vad gäller vid egen uppsägning IF Metall?

En uppsägning ska alltid vara skriftlig och överlämnas till dig personligen eller skickas i rekommenderat brev. Företaget är skyldigt att informera om uppsägningstider och från vilket datum anställningen upphör.

När får man A-kassa om man säger upp sig?

Även om man säger upp sig kan man få a-kassa. För de allra flesta blir det först 45 avstängningsdagar innan man efter 6 obligatoriska karensdagar påbörjar ersättningsperioden.

Vad förlorar man på att gå ur facket?

Det första du ska vara medveten om är att om du går ur facket så kan du inte längre få hjälp av facket om en konflikt med arbetsgivaren skulle uppstå. Du förlorar också alla de försäkringar som du omfattas av genom facket. Det kan till exempel röra sig om hemförsäkring eller sjukförsäkring som ingår i fackavgiften.

Hur betalar man a kassa IF Metall?

Du som endast är medlem i a-kassan, inte i facket, kan ansöka på internetbanken om att betala med e-faktura. Du måste varje månad godkänna e-fakturan för betalning. Om vi inte har fått betalning av dig i rätt tid skickar vi påminnelseavi med posten.