:

Hur tidigt kan man ta in julgran?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tidigt kan man ta in julgran?
  2. När ska man köpa julgran?
  3. Hur ta hand om julgran?
  4. Kan man ta in granen direkt?
  5. Hur långt innan jul kan man hugga julgran?
  6. Hur långt innan jul kan man köpa julgran?
  7. Hur vattnar man en julgran?

Hur tidigt kan man ta in julgran?

Först när den tinat börjar den kåda och när den tas in bör man såga av en trissa och sätta den i vatten så blir det utmärkt. Är det däremot + 10 grader, som vi i Skåne hade härom veckan, vill granen ha vatten och är den då huggen och inte får vatten börjar den torka ut.

När ska man köpa julgran?

De flesta gransäljarna börjar vid första advent. Om det är kallt väder (nollgradigt och kallare), kan man lika gärna köpa granen så snart man hittar en lämplig. De granar som säljaren har ute hanteras ju och utsätts för både det ena och det andra över tiden. De kan bli lite tilltufsade samt tappa grenar och barr.

Hur ta hand om julgran?

Granar gillar kyla och därför dör de ofta snabbare i värmen inomhus. För att ge granen bättre chans att överleva bör du först låta granen stå en stund utanför huset på balkongen, innergården eller i ett svalt garage. Om möjligt, förse den också med vatten. Ställ den förslagsvis i en hink.

Kan man ta in granen direkt?

Ta inte in granen direkt från kylan (minusgrader), utan låt den "vakna" först i garaget, boden etc. där det är ca. 5 grader varmt. Ta sedan in den i stugvärmen, men ändå så svalt som möjligt.

Hur långt innan jul kan man hugga julgran?

Jag börja hugga mina granar veckan före första advent. Om du har minusgrader hela tiden så är det ingen fara för granen, men har vi milda vintrar vill granen dricka vatten. Om man köper sin julgran vid en stormarknad nära julafton kan den ha stått där utan vatten i veckor.

Hur långt innan jul kan man köpa julgran?

Var sedan noga med att inte placera granen för nära element, kaminer eller andra värmekällor. Du bör inte heller vänta för länge med att köpa din gran då slitage kan uppstå om den förvaras en längre tid. Det finns alltid risk för att granarna som är de sista kvar innan julafton saknar både grenar och barr.

Hur vattnar man en julgran?

Gärna i ett dygn och helst i julgransfoten eller en hink med vatten. Granen behöver dricka mycket första dygnet! Efter det är det viktigt att man vattnar regelbundet – låt granen aldrig stå utan vatten! Om granen står utan vatten kommer den att börja barra.