:

Kan man övervintra pelargoner inomhus?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man övervintra pelargoner inomhus?
  2. Hur ofta ska man vattna pelargoner på vintern?
  3. Kan pelargoner övervintra på inglasad balkong?
  4. Kan man övervintra Hängpelargoner?
  5. Hur länge kan pelargoner stå ute på hösten?
  6. Kan man ha olivträd ute på vintern?
  7. Kan man klippa ner pelargoner på hösten?
  8. Hur sköter man pelargoner under vintern?

Kan man övervintra pelargoner inomhus?

Övervintring på fönsterbrädan i rumstemperatur Självklart kan pelargonen också stå på fönsterbrädan i ett bostadsrum under vintern. Den kommer att bli rätt ful och gänglig om den inte får tillskott av någon växtbelysning men de flesta pelargoner klarar detta.

Hur ofta ska man vattna pelargoner på vintern?

Tillförseln av vatten och näring behöver anpassas efter temperatur och ljustillgång. Vår tumregel är en liten vattning var tredje vecka, men ju svalare desto glesare mellan vattningarna.

Kan pelargoner övervintra på inglasad balkong?

Pelargoner älskar ljus och värme och därför trivs de utmärkt i inglasade uterum så länge det är frostfritt. Pelargoner som kommer från affären eller som övervintrat inomhus och som flyttas ut kan behöva planteras om. Välj kruka/låda/kärl med rejäl volym och en jord av bra kvalitet.

Kan man övervintra Hängpelargoner?

Här hemma används hängpelargoner ofta i amplar och balkonglådor där de blommar för fullt hela sommaren. I varmare trakter där de de kan övervintra används de ibland som marktäckare ute i trädgården.

Hur länge kan pelargoner stå ute på hösten?

Inga pelargoner tål frost så man måste komma till ett beslut. En möjlighet är ju att låta pelargonerna stå ute tills det blir minusgrader. Då har man haft glädje av dem så länge som möjligt och så kastar man dem och börjar på ny kula nästa säsong.

Kan man ha olivträd ute på vintern?

Olivträden behåller sina blad om vintern och behöver därför ställas så ljust och svalt som möjligt. Står den mörkt kommer den förmodligen att tappa bladen, men brukar återhämta sig på våren. ...

Kan man klippa ner pelargoner på hösten?

Pelargoner kan klippas när som helst och i princip hur mycket som helst. De tål att beskäras ner nästan helt och hållet. Bara det finns en liten nod kvar där nya skott kan bildas. Använd en sekatör eller kniv vid beskärning.

Hur sköter man pelargoner under vintern?

Om du vill spara dina pelargoner över vintern, slutar du med näringsgivorna på sensommaren och tar in plantan, innan frosten kommer. Pelargonerna kommer från trakter där vintrarna är milda och frost är sällsynt. Så bör de övervintra — ljust och frostfritt, idealtemperaturen är 5 – 10°.