:

Vad göra med Rabarberblad?

Innehållsförteckning:

  1. Vad göra med Rabarberblad?
  2. Vilken Rabarbersort är bäst?
  3. Hur ska man förvara rabarber?
  4. Kan man använda Rabarberblad?
  5. Hur gjuter man ett rabarberblad?
  6. Vilken sort rabarber?
  7. Hur ser rabarber ut?

Vad göra med Rabarberblad?

Därefter började man använda bladen på rabarber ungefär som vi använder spenat. Bladen på rabarber är alltså ätbara! Men de innehåller höga nivåer av oxalsyra, så man ska nog vara ganska försiktig. Rabarbern härstammar från nordöstra Asien, där den fortfarande växer vilt.

Vilken Rabarbersort är bäst?

Den vanligaste gröna rabarbersorten i Sverige är 'Viktoria'. Den har god smak och medelhög oxalsyrehalt. Av de röda rabarbersorterna anses 'Marshalls Early Red' vara en av de godaste. Den är perfekt till marmelad och saft då den har genomfärgade stjälkar.

Hur ska man förvara rabarber?

Skördad rabarber går bra att förvara i kylskåp i ungefär en vecka eller att skära ner i bitar och frysa in i lagom stora portionspåsar.

Kan man använda Rabarberblad?

Rabarberbladen giftiga Rabarberns blad innehåller en hög halt av oxalsyra vilket kan vara hälsofarligt. Stora mängder oxalsyra kan vara negativt för kroppen då den kan minska upptaget av viktiga mineraler som kalcium. I värsta fall kan det ge upphov till njurskador.

Hur gjuter man ett rabarberblad?

Så gör du:

  1. Plocka ett stort rabarberblad. Låt det sedan ligga en stund så att bladet mjuknar lite. ...
  2. Forma bladet. Om du vill göra en platt trampsten läggs bladet direkt på platt mark med baksidan upp. ...
  3. Blanda till betongen och lägg på rabarberbladet. ...
  4. Låt betongen torka långsamt i skuggan.

Vilken sort rabarber?

Sorterna av rabarber brukar också översiktligt delas in i röda och gröna sorter. De röda sorterna ger i regel lägre skörd än de gröna. Rabarbersort med låg oxalsyrehalt. Får gröna stjälkar och ger medeltidg med hög skörd.

Hur ser rabarber ut?

Rabarber är en flerårig växt, alltså en perenn, och är en så pass tålig växt att den kan odlas i nästan hela landet. Och särskilt svårt är det inte. Välj en halvsolig planteringsplats i lätt fuktig mullrik jord – där trivs rabarbern som bäst.