:

Kan man torka Granskott?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man torka Granskott?
  2. Vad kan man göra med granbarr?
  3. Får man plocka granris?
  4. Kan man torka tallbarr?
  5. Får man plocka tallbarr?

Kan man torka Granskott?

Granskott passar till rätter där man brukar använda rosmarin och timjan, pröva gärna att ersätta dessa med granskott. Det blir gott till vilt, fisk och kyckling. Det går utmärkt att torka granskott. Jag brukar mixa granskotten med en liten mängd salt då det förlänger hållbarheten och sedan torka på en plåt i ugnen.

Vad kan man göra med granbarr?

Granens skott kan användas i sallad, som smörgåspålägg och som ingrediens i viltgrytor och annan mat. Granskott är också en god smaksättare åt olja och vinäger. Genom att blanda granskott, socker och citron är det möjligt att göra en granskottssirap som användas i te eller som hostmedicin.

Får man plocka granris?

Expert på allemansrätt – Du får plocka granris från kapade grenar på ett hygge, utan att fråga markägaren om lov. Men du får absolut aldrig ta grenar eller skott från växande plantor och träd utan markägarens tillåtelse.

Kan man torka tallbarr?

De smala rötterna från unga tallar går att äta färska, kokade i soppa/gryta eller så kan man torka dem.

Får man plocka tallbarr?

Tallen är användbar till så otroligt mycket - hela året runt! Den ger oss inte bara virke, kåda, skott, bark, rötter och kottar. Även tallbarren går att skörda och det är perfekt att plocka dem på vintern eftersom de är extra fulla med C-vitamin då.