:

Kan man Fröså lavendel?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man Fröså lavendel?
  2. Vad gör man med Utblommad lavendel?
  3. Hur får man Doftpinnar att lukta?
  4. Vad luktar mögel?
  5. Hur sår man lavendel?

Kan man Fröså lavendel?

Lavendel går utmärkt att odla från frö. Förkultivera inomhus på våren. Med extra belysning kan du så lavendel redan i januari. i fuktig såjord, täck fröerna med ett tunt lager jord och täck sådden med ett ventilerat lock i hårdplast eller plastpåse med hål i.

Vad gör man med Utblommad lavendel?

I augusti när lavendeln blommat över är det läge att klippa ner buskarna. Då trimmar man ner en bit på de gröna skotten innan de hunnit bli förvedade och behåller på så sätt fina täta buskar.

Hur får man Doftpinnar att lukta?

Skulle du doftoljan på fingrarna så är det ingen fara. Det är bara att tvätta händerna så försvinner doften inom 24 timmar. När du har fått av korken ställer du ned valfritt antal träpinnar i glasbehållaren. Ju fler träpinnar du ställer ned i doftpoljan, desto mer doft kommer doftpinnarna att avge.

Vad luktar mögel?

Mögellukt är en frän och stickande, lätt irriterande lukt som framförallt finns i uppreglade golv och utreglade källarväggar samt krypgrunder och kan vara en indikation på fuktskada. Jordlukt luktar som potatiskällare eller jordkällare och är vanligt förekommande i krypgrunder.

Hur sår man lavendel?

Lavendeln kan du sätta antingen med frösådd eller med hjälp av en stickling. Fröna bör sås tidigt på året, antingen inomhus eller i växthus, direkt i såjord. Sätt fröna cirka 0,5 cm djupt och se till att den står fuktigt till dess plantorna kommer.