:

Hur förvarar man planteringsjord?

Innehållsförteckning:

  1. Hur förvarar man planteringsjord?
  2. Vad gör jag med Bokashi på vintern?
  3. Kan man spara jord från förra året?
  4. Vad gör jag med gammal blomjord?
  5. Vad gör jag med Bokashi?
  6. Vad kan man slänga i Bokashi?

Hur förvarar man planteringsjord?

Hur ska man spara jord och hur länge? Jord som inte används ska sparas mörkt och svalt i väl tillsluten påse. Det som kan hända med jorden är dels att den torkar ut och blir svår att vattna upp igen och att näringsämnen försvinner. Både uttorkningen och näringsförlusten sker snabbare ju varmare jorden lagras.

Vad gör jag med Bokashi på vintern?

Du kan förvara din bokashi i säckar, backar, hinkar, kassar eller i komposten -- med eller utan jord. Tar du med en del jord eller löv i säcken får du fin odlingsjord till sommaren!

Kan man spara jord från förra året?

Att återanvända gammal jord är alltid lite riskabelt. ... Annars är det bättre att använda ny, fräsch jord från färska säckar, jord är färskvara och man bör inte ens använda förra årets överblivna säckar till det som ska växa kraftigt och blomma mycket.

Vad gör jag med gammal blomjord?

gammal jord från krukor och balkonglådor. Det går bra att lägga på komposten. Eventuella lecakulor, som ju är bränd lera, får du fundera på om du vill ha med eller inte. De kommer inte att brytas ner.

Vad gör jag med Bokashi?

Sex sätt att använda bokashi under vintern

  1. Spara komposten i hinkar. När bokashi-hinken är full och har stått inomhus i rumstemperatur i minst 14 dagar kan den ställas ut i väntan på att tas om hand. ...
  2. Mellanlagra komposten i en tunna. ...
  3. Spar komposten i påsar. ...
  4. Fyll kompost i krukor.

Vad kan man slänga i Bokashi?

Till proteinrika, ”svåra” matrester (kött, fisk, ost) kan man strö på lite extra. Annars kan man använda så lite strö som möjligt, mikroberna förökar sig gratis ändå. En påse (1 kilo) strö räcker till ca 200 liter matavfall.